politisti cu care ne mandrim… sau nu

Acum mai bine de un an circula un film cu  un polițist care a scos un cocalar cu forța din mașină că se dădea șmecher și nu voia să prezinte actele. Acum, din nu-știu-ce motive, circulă din nou. Filmulețul vreau să zic.
Și atunci ca și acum toată lumea ridică în slăvi agentul de poliție. Totuși… mie nu mi se pare chiar ok. Într-adevăr, agentul a avut o atitudine fermă. Fermă, dar nu tocmai civilizată.
Dar întâi – în cazul în care nu l-ați văzut deja – filmulețul:

Și acum urmează partea unde îmi dau cu părerea:
Oricât de cocalar ar fi cocalarul și oricât de necivilizat și șmecher și idiot ar fi, parcă nu-i tocmai frumos să i te adresezi cu “dă-mi actele tale”
Parcă suna mai frumos “vă rog să-mi prezentați actele”
Și nici “Deschide portbagajul (…) tre’ să-mi arăți nu ti cred pi cuvânt” nu prea sună ok. Și dacă-mi aduc bine aminte, scria undeva prin codul ăla rutier că poliția are dreptul să-ți imobilizeze mașina dacă refuzi să cobori. Dar ce știu eu…. s-au schimbat multe de acum 15 ani de când am luat eu permisul. Dacă s-a schimbat în bine sau nu … iarăși nu știu.
Oricum, povestea e veche, dar totuși nu mi-aș dori să fiu oprit de un astfel de agent.
PS. Nu prea mă interesează știrea asta, da’ chiar nu mai aveam ce scrie… chiar deloc

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:36 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.