lecția de insensibilitate

În timpul în care blogul a fost inaccesibil am bântuit pe twitter și pe facebook. Și-mi sări în ochi o postare cu ceva sute de laicuri, plină de sensibilitate. Plină ochi. Mai mai că-ți venea să bocești să-ți sară cămeșa de pe tine de sensibilitate. Adică asta:

Un om foarte sărac locuia cu soţia lui. Într-o zi, soţia sa, care avea parul foarte lung i-a cerut să-i cumpere un pieptene pentru ca părul să crească bine şi să fie bine îngrijit. Omul a refuzat-o şi i-a a explicat că nu avea destui bani nici pentru a repara cureaua de la ceas. Ea nu a insistat, in cerere ei. Omul a mers la muncă şi a trecut printr-un magazin de ceasuri, si-a vândut ceasul deteriorat la un preţ scăzut şi a mers să cumpere un pieptene pentru soţia sa.
A venit acasă, seara, cu pieptenele în mână, gata să-l dea soţiei sale. El a fost surprins când a văzut-o pe soţia sa, cu o tunsoare foarte scurta. Îşi vânduse părul şi cumpărase un ceas nou. Lacrimile curgeau din ochii lor, în acelaşi timp, pentru inutilitatea acţiunilor lor, si pentru reciprocitatea iubirii lor. Morala: A iubi nu este nimic, a fi iubit este ceva, dar a iubi si a fi iubit de cel pe care îl iubeşti, este TOTUL.

Primul gând care mi-a trecut prin cap a fost “Cum naiba, ăștia n-au un pieptene în casă? Dacă nu se pieptănau cum ieșeau din casă? Că doar nu e Halloween în fiecare zi. Și în al doilea rând, aici nu e vorba nici de a iubi, nici de a fi iubit. E o lipsă de comunicare. Că dacă ar fi comunicat cum trebuie n-ar fi ajuns în situația aia. Deci, nici nu se cunoșteau prea bine.
A… am uitat, trebuia să fiu impresionat…

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Comments

Add a Comment
 1. scump cheptenele asta domle, scump, dincolo era mai eftin 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.