comentatorul nostru cel de toate zilele

Citii două știri. Aia cu protestele de la Pungești, Vaslui împotriva gazelor de șist și cea cu românul traficant de droguri din Malaezia care a fost condamnat la moarte. Pentru mine e simplu. Nu înțeleg de ce se supără ăia din Pungești, că doar pentru extragerea gazelor de șist se folosește apă, nu altceva; și traficantul nostru român… ar fi trebuit să se intereseze puțin unde cară sacoșa cu droguri. Malaezia are niște legi foarte drastice, și nu a fost prins cu câteva grame ci cu un kilogram și ceva. A fost prins, ghinionul lui.
Știrile sunt serioase, dar după ce citești comentariile ai impresia că ești pe TimesNewRoman.
 În general pe site-urile de știri comentatorii sunt cam așa:

Sunt comentatorii PRO-orice, care îi înjură pe ăia contra. Apoi sunt comentatorii ANTI-orice, care îi înjură pe ăia PRO-orice. Comentatorii raționali sunt aduși la tăcere de către comentatorii PRO-orice, care se aliază cu cei ANTI-orice pentru a distruge orice încercare de a purta o discuție rațională.
Mai presus de ăștia sunt Grammar-Nazi care atacă – singuri sau în haită – orice virguliță și orice punctuleț nelalocul lui. Dar Grammar-nazi atacă doar comentatorii raționali, că ăia mai au câte o scăpare. Comentatorii ANTI-orice și cei PRO-orice sunt prin definiție agramați (cu sinonimele:ignoranți, inculși, necultivați, neinstruiți, neînvățați, proști) ei nu mai au nicio scăpare.

Și când discuția ajunge în punctul în care-ți aduci aminte de legenda turnului Babel … apare și cireașa de pe tort colivă: Comentatorul religios. Pe ăsta îl vezi băgându-se în seamă în orice discuție aprinsă cu texte precum “Numai rugăciunile ne vor salva” “De-ia se întâmplă ce se întâmplă, că suntem răi și păcătoși”, “pocăiți-vă-ți” “Vine sfârșitul lumii” și altele. Pe ăștia nu-i prea bagă nimeni în seamă.

Da, pot să sar peste cititul comentariilor, dar unde mai e distracția? Când auzi comentarii de genul:

Putem salva pe acest om doar prin rugaxiunile noastre si Domnul va lucr, in locul lui ar fi putut fi oricare dintre noi. RUGACIUNEA FACE MINUNI

Bah oameni voi naveti pic de suflet … Adika pentru 1k de droguri sa fie omorat? paii in romania daca sa legaliza marijuana medicinala si o iei de la farmacie.. imd ce ziceti?

Nu imi vine sa cred poate el nu are nici o vina.Doamne fa dreptate un copil asa de tanar si politicieni nu fac nimic sa il salveze nu imi vine sa cred am ramas socata

Basescule , mosule fa ceva pentru baiatul asta , e prea tanar sa fie ucis 

sa fa *** in gura de retardatzi care ai vor moartea….acei care vor …suntetzi doar alti galbejitzi retardatzi patetici (steluțele le-am pus eu, aici nu se înjură)

Europa este ORIPILATA de lipsa de compasiune a romanilor si de cruzimea cu care ucid animale si oameni. Se vorbeste despre excluderea Romaniei din UE in Media Europeana si pe romani ii doare numai de resursele lor

Ei si? N-au decat sa moara toti, dar guvernul si ai lor sa se imbogateasca.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:36 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.