popa se razbuna

Un popă de la mânăstirea Cotmeana din Argeș a luat o bătaie zdravănă de la niște (ne)credincioși. (Ne)credincioșii au contribuit cu ceva mii de lei la buzunarul popii pentru ca acesta să se roage pentru copilul lor, să se nască fără probleme. Copilul însă s-a născut cu “buza de iepure“. Supărați nevoie-mare, (ne)credincioșii s-au dus la popă să-i ceară banii înapoi. Cică vreo 2600 de lei. Ce a urmat… Dumnezeu cu mila:

Idioții de părinți s-au dus să ceară banii înapoi pe acatiste. Da, sunt idioți pentru că numai un idiot poate să dea 2600  de lei pentru rugăciuni și să țină post în timpul sarcinii. Preotul nu i-a dat niciun ban înapoi (ceea ce mi se pare normal) și atunci a început bătaia. Popa a fugit și a chemat poliția.
Până în acest moment îmi era cam milă pentru săracul popă. Adică, el și-a făcut meseria. Dar a făcut greșeala de a vorbi în fața camerelor. Și atunci mi-a dispărut orice urmă de milă. Păi cum să zici tu, ca popă:

“Cu lacrimi in ochi o sa ma uit la tine, Doamne, sa ii pedepsesti pe nemernici, praful sa se aleaga de ei, pentru ce mi-au facut ei mie… Copilul a iesit asa pentru ca sunt nemernici, oameni de nimic”

Ce s-a întâmplat cu…

“Iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine celor ce va urasc pe voi; binecuvantati pe cei ce va blestema, rugati-va pentru cei ce va fac necazuri. Celui ce te loveste peste obraz, intoarce-i si pe celalalt; pe cel ce-ti ia haina, nu-l impiedica sa-ti ia si camasa; oricui iti cere, da-i, si de la cel care ia lucrurile tale, nu cere inapoi” (Luca 6, 27-30).

Probabil a lipsit când s-a predat asta la teologie. 
După asemenea cuvinte, merită să dea toți banii înapoi. Dar nu familiei cu copilul, că ăia și-au pierdut dreptul ăsta. La oamenii care au cu adevărat nevoie de ei. Eventual ar trebui tras puțin de urechi de mai-marii Bisericii. Cum să blestemi așa, fără nerușinare, chiar în Biserică?

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.