de ce sa (nu) omoram maidanezii

       Nu-mi dau iar cu părerea despre ce ar trebui să facă autoritățile cu câinii  fără stăpân. Nici de ce câinii omoară copii, nici de ce sunt sau nu eutanasiați, castrați, etc. Pentru că părerile diferă. Unii îi vor eutanasiați, alții castrați, alții vor să-i lase în pace. Prea multe păreri diferite, și toți au dreptate. Pentru că părerea diferă în funcție de experiența personală a fiecăruia. Dacă stai într-un cartier unde-s mai mulți câini decât oameni, și mai sunt și agresivi (câinii, nu oamenii), vrei să faci ceva, orice, numai să scapi de ei.
       Dar dacă locuiești într-un cartier – sau oraș – unde autoritățile își fac treaba, evident că nu prea ești de acord cu eutanasierea. Mi se pare normal.

       N-am să mă duc să mă bat cu ăia din Coreea de Sud că ăia consideră carnea de câine o delicatesă. Nici indianu’ nu vine la mine să mă înjure că mănânc friptură de vită!
       Am scris de mai multe ori părerea mea – cu argumente, nu doar să mă aflu în treabă –  și am primit destul de multe înjurături să ajung într-un final la concluzia că pe tema asta nu se poate discuta civilizat, și că majoritatea oamenilor nu pot să accepte faptul că alții au păreri diferite.
       Pe mine altceva mă macină. Bine bă… îi omorâți. Nu autoritățile, că astea nu fac nimic, mă refer la ăștia viteji care tot urlă “hai să-i omorâm noi”. Îi omorâți, da? Cum vreți voi. Cu otravă, cu ciocolată, cu antigel cu aer comprimat, cum vreți voi.
       Dar cu cadavrele ce faceți? Este că nu v-ați gândit? Că nu v-a dus capul până acolo? Îi aruncați… unde? Îi mâncați? Vindeți la chinezi? Le dați foc, îi aruncați la gunoi? Știți cum pute un câine mort? Pute al dracu’ de de rău. Îți cam vine să vomiți instant. Eu știu cum pute un câine că niște idioți de la ecarisaj din Râmnicu Sărat au aruncat pe malul Râmnicului, chiar sub ochii mei, niște cadavre de câini în stare de putrefacție, îngrămădiți într-un sac de rafie. Idioții de la ecarisaj aveau tricourile pe nas și după ce i-au aruncat și și-au dat seama că sunt priviți s-au urcat în mașină și au fugit imediat. Nu exagerez, dar astă vară puțea pe o rază de mai bine de 50 de metri. Și sunt sigur că erau de la ecarisaj, că le-am recunoscut dubița.
       Ei bine, dacă se dă liber la omorât, cam asta o să se întâmple. Dacă cei care trebuie să se ocupe de ei îi aruncă pe unde apucă, vă dați seama ce o să pută dacă se trezește vreun idiot să facă singur dreptate? Că pe ăla (pe idiot) nu-l duce mintea să curețe zona și de cadavre. 
Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.