bataia e rupta din rai

Aveam în schițe un articol despre Oana Albu, canotoarea omorâtă de soțul ei acum câteva săptămâni, și chiar dacă nu mai e de actualitate știrea, fenomenul este cât se poate de actual. Așa că îl public, că sondajul din final este interesant:
Deci… Oana Albu s-a căsătorit, ajungând, la “insistențele” soțului, vânzătoare. Soțul, într-o criză de gelozie (ea lucra până târziu), i-a dat foc și după câteva zile ea a murit.
Dintr-o canotoare de succes a ajuns vânzătoare la magazin. Și sigur a mai luat bătaie și înainte, nu se trezea ăla să-i dea foc din prima.
Şi nu e singurul caz, nici nu e prima femeie bătută și omorâtă.
Şi aici mie îmi scapă ceva. Dacă altele tac și acceptă pe motiv de bani (ex. Alexandra Stan), fata asta ce motiv avea?  Era campioană la canotaj, nu ducea lipsă de bani. Şi atunci, care e motivul pentru care a rămas cu un astfel de om? Mă îndoiesc că soţul nu a avut astfel de ieşiri înainte de căsătorie. Şi atunci unde e problema? A ei şi a miilor de femei care acceptă sa fie bătute pentru cine-ştie-ce motive numai de ele știute.
Adevărul publică un sondaj  care mi se pare incredibil:

peste 30% din subiecţi sunt de acord că „femeile mai sunt bătute şi din vina lor“
8,1% cred că „bătaia este ruptă din rai
6,4% apreciază că „un bărbat care nu-şi bate femeia nu o iubeşte cu adevărat“
7,3% sunt de acord cu afirmaţia că „femeia este proprietatea bărbatului“.

Exclud idioții care cred că bătaia este ruptă din rai, că femeia trebuie bătută, și care cred că femeia este proprietatea bărbatului și mă gândesc la ăia 30 %. Deci, indirect, 30% dintre bărbați sunt de acord cu bătaia. 30%!!! Ar fi fost interesant dacă exista și o comparație între mediul rural și urban, dar nu există. Am o bănuială că în mediul rural procentul este foarte mare.  Mi se pare extraordinar de mult. Și atunci ce facem?
Adăposturile pentru femei bătute sunt cam ineficiente. Legislația este permisivă. Educația în familie… inexistentă în aceste cazuri; în școli nu cred că se face ceva pe tema asta, și dacă se face nu se face cum trebuie. Așa că… am impresia că știri din astea vor mai fi, și chiar mai dese.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.