despre Visinescu si închisoarea din Râmnicu Sarat

Pentru că e destul de mediatizat, fac doar un rezumat:
Vișinescu, din funcția de comandant al închisorii din Râmnicu Sărat, a bătut, chinuit, torturat fizic și psihic personalități importante ale vremii, fiind responsabil, printre altele, și de moartea lui Ion Mihalache. IICMER și gândul l-au găsit într-un apartament central în București și l-au luat la întrebări. Dacă prima dată nu a zis nimic, a doua oară a demonstrat că lupul își schimbă  doar părul, repezindu-se la un ziarist și adresându-i-se pe tonul blând cu care a fost obișnuit:
Futu-ţi Cristosu’ mă-tii să-ţi fut.
Apoi, urmează spectacolul. Vișinescu este înjurat, insultat, apoi niște proști se apucă să scrie pe pereții blocului în care locuiește mesaje “inteligente” de genul “Vișinescu criminal – judecat la tribunal” și alte asemenea.
La televizor apar tot soiul de experți care analizează cât de crud a fost Vișinescu, ce nemernic și criminal a fost el.
Sub presiunea mass-mediei și a oamenilor proști, Vișinescu se mută la Buzău, într-un hotel. Proștii îl agresează și-aici, că așa sunt unii români, n-au altceva în cap decât dreptate cu bâta.
De parcă nu erau destui, de mai trezește unu, prim-ministru cică-i zice… ăla cu lucrarea de doctorat în drept penal internațional parcă, și ce zice: Să-i tăiem pensia! Aia de 4000 de lei. Păi bă… inteligentule, pensia aia e dreptul lui până va fi judecat și (probabil) condamnat. Nu-i iei omului un drept că așa vrei tu! Dar mai mult nu poate domnul CopyPaste, tre’ să-l credem.
Apoi apar știrile gen antena3 Torţionarul Alexandru Vişinescu, pensionarul român care îşi permite să mănânce la restaurant. Nici ăstora de la antena3 nu poți să le ceri mai mult.

Acum, eu nu înțeleg niște lucruri:
 De ce atâta scandal? De ce nu este pur și simplu judecat și, dacă este găsit vinovat, condamnat după faptele lui. De ce nu se vorbește și despre Aiud, Pitești, unde situația era mult mai gravă, unde deținuții o duceau mult mai rău decât la Râmnicu Sărat. De ce nu zice nimeni nimic despre ceilalți “torționari” care sunt liberi ca păsările cerului. De ce interesează pe atâta lume ce pensie lua ăsta? Pentru unii parcă e mai grav faptul că are o pensie mare decât că a chinuit atâția deținuți…
În final am o bănuială cum că nu se va întâmpla nimic. Nici cu el nici cu ceilalți care mai sunt în viață.
PS. Lectură obligatorie pentru cei ce n-au auzit de fenomenul pitești. Și pentru cei care încă mai cred că în comunism totul era bine și frumos.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.