constatare rasială

 Nu mă consider rasist, iar dacă alții mă consideră așa, nu mă deranjează. Așadar, venii zilele trecute de la serviciu și aruncai un ochi pe centru.

Acum mulți ani eram prin Iași, la facultate. Câțiva dintre noii prieteni făcuți pe acolo mi-au adresat inevitabila întrebare “Di undi iești ăi?”. “Din Râmnicu Sărat”, ziceam eu. Și reacția lor era “A … orașul ăla de țigani”..

Mi-am adus aminte de asta când am “aruncat ochiul” pe centru și am văzut că aproape toate persoanele de pe acolo erau de etnie romă. Că dacă le zic țigani îs rasist. Doar câțiva români, restul romi. Care mai de care mai colorați.
“Cred că totuși amicii mei de la Iași aveau  dreptate”, îmi spun în gând. Dar parcă nu-mi vine să cred! Apoi mi-aduc aminte de un banc:

In plina zi, o casa cu cinci etaje in Montreal a ars din temelie, accident soldat cu multi morti:
– familia de musulmani de la etajul I: toti decedați;
– familia de tigani de la etajul II: decedati;
– familia de negri de la etajul III: decedati;
– familia de pakistanezi, de 8 persoane, de la etajul IV, la fel;
– perechea de albi de la etajul V a scapat.
Comunitatea de musulmani a pretins ancheta, pentru a afla din ce cauza au scapat numai albii din incediu, pretentii solicitate si de comunitatile de tigani, de negri si de pakistanezi.
A fost ceruta si declaratia sefului pompierilor, la care acesta a raspuns:
– Foarte simplu ! Dimineata, albii s-au dus la serviciu …

 Apoi mi-am adus aminte de un exemplu de cercetare în care se observa o corelație puternic pozitivă între numărul Bisericilor dintr-un oraș și numărul infracțiunilor din acel oraș, de unde se putea trage concluzia greșită că există legătură între numărul Bisericilor și numărul infracțiunilor, când realitatea e cu totul alta.

Și am tras concluzia. Nu, nu sunt mai mulți; sunt doar mai … vizibili.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.