viteză

Dimineață dis-devreme mă hotărâi să plec cu mașina la serviciu, ca orice om care se hotărăște să plece cu mașina la serviciu (sau școală, sau ce-o fi).
– Buun, zic, să pornesc și eu rugina asta. Dar fiind prea frig pentru a porni, și prea descărcată bateria, am zis să o dau de pe benzină pe gaz, că am și din ăla. Mașina mea se dă de pe benzină pe GPL foarte simplu. Oprești mașina, deschizi capota, scoți dopul de la furtunul de benzină, scoți furtunul din carburator, bagi furtunul de benzină direct în carburator, dai la pompă de vreo 20 – 30 de ori, îți faci cruce, bagi o rugăciune de pornit mașini, și apoi încerci s-o pornești. Și pornește. Dar de obicei nu pornește, fiindcă nu te-ai rugat cu suficientă evlavie. Și apoi apelezi la alte rugăciuni, mai eficiente. Despre cruce, biserică, altar, despre mă-sa, despre crucea mă-sii, și abia atunci pornește.

Așa am purces și eu azi. M-am îmbrăcat, frumos, m-am dat cu șprei și am efectuat ritualul de mai sus.
Când colo, ce-o zis în gândul ei mașina?
– Bă, ăsta nu miroase frumos, nu-mi place parfumul lui. Ia să-i scuip eu un alt parfum! Ptiu!!!
Și s-a desprins prostia aia de furtun, și benzina a sărit fix pe geaca mea! N-avea unde … acolo trebuia ea să sară. Nu putea să pice pe jos, că era prea departe, și ar fi durut-o cifra octanică, mama ei de benzină!
Mai du-te la muncă acum! M-am întors în casă, m-am schimbat, am pornit, și bagă vitezăăă nene, bagă viteză!!!
De unde viteză, că aveam lanțuri de iarnă, că m-am luat după codul lor galben și am crezut că vine iarna aia mare și grea. Dar se pare că iarna m-a luat prin surprindere și n-a mai venit.
Așa că du-te la serviciu cu mașina zguduindu-se din toate încheieturile… că lanțurile alea la primăvară le dau jos. O jumătate de zi m-am chinuit să le pun. Acolo le las! Am așa o plăcere să trec încet prin zăpadă și să-i privesc pe ăștia care patinează și împing mașinile…

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:36 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.