Eu de ce să votez?

Am schimbat puțin întrebarea obsesivă a cetățeanului turmentat; nu mă mai întreb “eu cu cine votez”. Știu deja: cu nimeni. Mă întreb, în schimb, eu de ce să votez?
– Pentru că e un drept al cetățeanului?   Prefer să nu beneficiez de acest drept. Pentru că pot.
– Pentru că pentru asta ne-am luptat în decembrie 89? Aiurea. În 89 ne-am câștigat libertatea… și cam atât. Prin urmare, îmi place să cred că “sunt liber” să merg sau nu la vot, fără să-mi reproșeze nimeni asta.
– Trebuie să votăm “răul cel mai mic”? Ei bine, nu! Între “răul cel mai mic” și răul cel mai mare” ar mai trebui să existe o variantă. Cum nu există, prefer să nu votez niciuna din aceste “rele”.
– Trebuie să votăm “împotriva lui X”. Nu contează cine e X, dar atâta vreme cât voturile sunt “pentru” și nu “împotriva”, n-am să fac asta. Când pe buletinul ăla de vot o să văd o rubrică “vot împotriva lui X”, am să mă duc cu cea mai mare plăcere să votez.Până atunci, nu!
– “Dacă nu votezi, nu ai dreptul să-i critici pe cei care sunt la putere”. Am auzit de multe ori tâmpenia asta. Odată, demult, și eu credeam la fel. Dar apoi mi-am dat seama că  oamenii au dreptul să-și exprime propria opinie, și că această opinie nu trebuie să fie condiționată de o ștampilă care nu înseamnă mare lucru.
Și în plus…. pe vremea asta nici să mă plătească și nu ies din casă. Deși … știu câțiva care au fost plătiți să iasă din casă, dar asta nu-i treaba mea.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:36 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.