cum se returneaza un produs cumparat de la Carrefour

Aparent, foarte simplu. Am cumpărat înainte de Crăciun, de la Carrefour un Tv-Tunner extern, că tot era la promoție. Scria pe el ceva de DVB-T, dar ce știam eu ce e aia televiziune digitală terestră… Nu mi-am dat seama că nu merge pe la noi, de la “bancul de probe” nu mi-au spus nimic, așa că l-am luat.
Ajung acasă, îl instalez, și …. nu merge. Mă apuc de google-it și adevărul mă pălește drept între felinare. Nu merge decât în București și pe undeva prin Cluj!!!
Buun, cum nu aveam de gând să mă mut, nici la București, nici la Cluj, hai să-l returnez, fix de acolo de unde l-am luat, de la Carrefour. Dar a doua zi era Crăciunul, așa că am amânat.

Pe un forum ziceau unii că nu poți să-l returnezi dacă merge, așa că o să rămân cu el. Dar mi-am adus aminte de reclama aia cu “eu sunt cetățean european”, și că auzisem pe acolo că pot returna un produs dacă nu sunt mulțumit de el, și vânzătorul tre’ să-mi dea banu’ înapoi.
Așa că m-am  dus, și le-am zis clar că merge doar pe televiziune digitală. A strâmbat puțin din nas unul de pe acolo “Dar nu scrie pe cutie?”
-Ba da!, i-am zis,fără altă explicație.
După 5 minute mi-au dat banii înapoi, le-am dat tv-tunner-ul, și asta a fost tot. 
M-a surprins faptul că s-a rezolvat așa de ușor. Nu am mai returnat produse – care mergeau – până acum, și credeam că nu-l vor primi înapoi dacă merge. Dar s-a terminat cu bine.
Din banii primiți înapoi m-am năpustit la raftul cu bere de unde am cules câteva sticle de Hoegaarden albă, nefiltrată, cred că cea mai bună pe care am băut-o până acum…

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:36 pm

Comments

Add a Comment
 1. După ce m-am fraierit puțin și am dat buzna pe google am citit postarea asta și am căpătat încredere. Rezultatul, mulțumitor, și o reclamă pozitivă pentru Carrefour.
  Povestea: mi-am cumpărat seara târziu un troller din Orhideea de 51cm(așa scria pe stand, așa scria și pe etichetă, aceeași etichetă pe care scria mare "Bagaj de mână, majoritatea firmelor aeriene vă permit să fiți zgârciți!"), cu gândul că se va încadra în bagajul de mână de la blue-air ce are limita de 55cm. Ajung acasă, cotrobăi după ruletă, măsor și…surpriză, 58 cm cu tot cu roți…nu-i a bună, avionul e în câteva ore, noaptea, nu mai e timp. Noroc că am mai avut un troller de împrumut care vorba vine tot de 51cm, dar de firmă(cam cât un salariu de medic rezident), și am înghesuit haine pentru 2 oameni acolo.
  Revin în țară după 4 zile, și a 5-a zi dau de articolul tău, așa că seara mă duc cu inima în dinți și cu dubla personalitate de civilizat/tupeist, în același Orhideea, cu bonul și din fericire fără etichetele tăiate/rupte de pe produs. Acolo, la recepție clienți, casierița o cheamă pe o doamnă, doamna se duce la șef, se întoarce și zice că nu se poate, că 48 de ore. Eu insist civilizat("Nu are rost să vă folosim pe dumneavoastră ca intermediar, nu vreau să vă stric seara, puteți să-l chemați pe tata șefu, vă rog dulce!?"). Vine tata șefu, plictisit, dar vorbește calm, ferm, ascultă răbdător. Repetă că 48 de ore, eu explic că plecat din țară, el își dă puțin ochii peste cap și zice că ok. Mi-au dat banii în mână, am intat în magazin cu el să-mi cumpăr altul(nu mă deranja ideea, tot voiam troller)…și a zis că nu-s obligat să cumpăr.
  În principiu am altă geanță și un troller mediu cumpărat tot de la ei, deci probabil voi mai băga o fisă…dar direct pentru un troller de cală, că m-am simțit mai emoționat ca la ultima restanță înainte de licență.
  Oricum, e ciudat, pe site-ul carrefour zice 10 zile, în magazin ei au zis 2 zile, pe alte site-uri cu chestii legale zic de 30 de zile termen de returnare.
  În principiu sunt oameni normali cu care te înțelegi dacă discuți civilizat și respecți produsele pe care le-ai cumpărat de la ei. E ciudat că ne bucurăm când ceva normal să se întâmple s-a întâmplat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.