Să știi mai multe, să fii mai bun

Sau altă Mărie cu aceeași pălărie. Sau aceeași Mărie cu altă pălărie.
Anul trecut a existat o Școala Altfel. Era bună, era rea, părerile sunt împărțite. Dar cred că toți erau de părere că denumirea era acceptabilă. Era vorba de activități extrașcolare, extracurriculare, deci puteam spune că era ceva mai … altfel. OK… Acum școala altfel nu mai e altfel, e …. altfel. Nu se mai numește așa. 
Cu alte cuvinte… s-a dus dracu’! Acum i se spune programul “Să știi mai multe, să fii mai bun”. Sună așa de frumos … oare s-au gândit mult până să aleagă titlul ăsta, mai potrivit pentru o temă la dirigenție?

În ceea ce privește schimbările, ele sunt cam:
Ordinul MECT de anul trecut privind școala altfel:

1. Săptămâna 2-6 aprilie 2012 va fi dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit ”Școala altfel”. În această săptămână nu se organizează cursuri conform orarului obișnuit al unității de învățământ, iar programul ”Școala altfel” se va desfășura în conformitate cu un orar special.

Ordinul MECT de anul ăsta, cu privire la Programul Să știi mai multe, să fii mai prost bun:

1. Săptămâna 1 – 5 aprilie 2013 va fi dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit „Să știi mai multe, să fii mai bun!”. În această săptămână nu se organizează cursuri conform orarului obișnuit al unității de învățământ, iar programul „Să știi mai multe, să fii mai bun!” se va desfășura în conformitate cu un orar special.

Cam așa e peste tot. Există și câteva modificări în ceea ce privește organizarea și planificarea, însă eu nu pricep un lucru. De ce, pentru numele lui Hermes (nu ăla din Slobozia) să schimbi numele în așa hal, când asta era ultima dintre probleme. Sigur, de aia nu funcționa programul, că nu avea un nume corespunzător. Acum totul o să meargă strună!

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.