întrebări cu răspuns

De la vienela am preluat chestia asta care se numește leapșă. Prin urmare, să purcedem la răspunsuri, zic:

1. Crezi în supranatural ? Ce fel de supranatural ? Fantome, bântuiri, poltergeist, posesii demonice, blesteme, ocult, vrăjitorie, clarvăzători, medium-uri, psychics, miracole, minuni ?

În supranatural nu. În paranormal, oarecum. Încă din 1848, când noi făceam revoluții, Fechner a descoperit că plantele sunt capabile de emoții. Și sunt dispus să cred și în vrăjitoare, și în bântuiri, și în orice, dacă au o explicație logică, să o înțeleagă (și creadă) și creierul meu.
Altfel spus, eu sunt unul din ăia care, dacă aș vedea o fantomă, i-aș zice: “-Tu chiar ești fantomă? Ia fă buhuhu… să te cred!”

2. Crezi că omul când se naşte este ca o pânză de pictat, goală, pe care totul se imprimă mai târziu, inclusiv good and evil, sau că suntem născuţi cu predispoziţie sau predestinaţi spre cele două ? Pe scurt, ne naştem cu natura fiecăruia sau o cultivăm, dobândim

Nuu. Nu există nici o tabula rasa.  Ne naștem cu niște “predispoziții” în funcție de care se dezvoltă personalitatea noastră. Și mediul are contribuția lui, dar și ereditatea.Una fără alta nu se poate.

3. Dacă ai avea ocazia doar o singură dată şi pentru scurt timp, să călătoreşti în timp doar ca observator, ce ai alege, trecutul sau viitorul ?

Aș vrea să ajung în anul în care a avut loc Înălțarea. Nu mai e nevoie să spun de ce.

4. Dacă tehnologia şi medicina va avansa în aşa măsură încât media de viaţă umană va fi considerabil mai mare decât în prezent, dublu sau chiar mai mult, să spunem, ce opinie ai despre acest lucru şi anume să trăieşti într-o asemenea eră ?

Mi-ar conveni, doar dacă prelungirea asta a vieții ne face și mai tineri. Altfel, nu văd de ce m-aș bucura să am 180 de ani și să nu pot să mă țin pe picioare…

5. Dacă ai avea de ales între un an de continuă zi sau un an de continuă noapte, ce ai alege

Păi ziua merg la muncă, lucrez, plătesc facturi, dau datorii, înjur dobitocii din trafic … Evident că noaptea!

6. Ce crezi despre Spaţiu, aka Univers, aka Cosmos ? Ştim că este plin de galaxii, sisteme solare, stele, planete, nebule, etc dar crezi că în afară de astea mai e ceva ce noi nu ştim ? Viaţă spre exemplu, în orice formă. Sau crezi că suntem singurii ?

 Cred că este maaare. Nu știu dacă sunt singurul cu problema asta, dar eu nu pot să-mi “imaginez” infinitatea spațiului. Adică … oricât ar fi el de infinit, trebuie să se și termine undeva. Și după ce se termină .. ce mai e? Mă rog… nu, nu cred că suntem singuri. Dar, pentru a fi sigur… trebe să văd un alien din ăsta. Și dacă nu face “bip biip”, cum am văzut eu în filme … nu-l cred.

7. Dacă ai avea ocazia să trăieşti o zi (24 de ore) literalmente în persoana altcuiva, pe cine ai alege : un gay sau lesbi, o persoană de altă rasă, culoare, etnie, o persoană de altă religie, de sex opus, o persoană mai tânără sau mai în vârstă ?

Eu aș vrea să trăiesc 24 de ore în pielea (și mintea) lui Neil Armstrong. Să-mi dau și eu, seama .. o fost omu’ pe lună sau nu? Nu, știrile recente despre moartea lui nu mi-au influențat răspunsul. De mult am obsesia asta 🙂

8. Dacă ţi-ar fi oferită o putere supranaturală (de natură fizică sau mentală) ce ai alege şi de ce ?

Sensless 

9. De ce ţi-e teamă mai mult, de ceea ce nu cunoşti şi nu înţelegi, de ceea ce cunoşti, dar nu înţelegi, de ceea ce cunoşti şi înţelegi, dar nu poţi controla sau schimba ?

Evident nu poate să-mi fie teamă de ceva ce nu cunosc. Și nici de ce cunosc și înțeleg. Deci: the winer is …. de ceea ce cunosc dar nu înțeleg

10. Dacă te-ai afla vreodată într-un scenariu gen Matrix, numai că real, şi ţi s-ar oferi pastila albastră despre care ţi se spune că odată ce o iei vei afla lucruri pe care nu ţi le puteai imagina vreodată, lucruri despre absoolut orice în univers, dar că odată aleasă acea cale, indiferent de consecinţe, nu mai există drum de întors înapoi, sau ţi s-ar oferi pastila roşie prin care vei fi transformat într-o persoană care va avea o viaţa foarte bună, lungă, îmbelşugată, fericită, dar nu vei şti niciodată nimic şi vei trăi doar cu curiozitatea şi întrebările existenţiale, universale, ce ai alege ?

Grea întrebare. Aia albastră; dar nici ideea de a avea o viață lungă, fericită, în ignoranță, nu sună rău.
După cum se vede, stau prost cu timpul, că aș fi scris mult mai mult decât atât.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:36 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.