ora de lectură

Nu pot să mă abțin, și dacă nu pot nu pot. În  conformitate cu noua lege a învățământului (un fel de aceeași mărie cu altă pălărie) cadrele didactice sunt obligate să așeze frumos în orar una bucată oră de lectură. Unde elevii vor lectura lecturi suplimentare.
Evident, elevii noștri sunt cei mai geniali, citesc la perfecție lecturile din manual, unii le știu și pe dinafară, inclusiv punctele și virgulele, prin urmare au nevoie de lecturi suplimentare.
Pentru că acasă nu au timp să citească, fiind ocupați cu demonstrarea noilor teorii din fizica cuantică, s-a decis introducerea acestei ore de lectură, pentru ca săracii elevi să poată și gura lor să citește niște carte.

Bun … este evident că de ora de lectură avea nevoie elevul pentru a se deștepta. Ceea ce nu pot să înțeleg eu este … de ce naiba’ la Buzău ora de lectură este obligatoriu să fie vinerea???
M-am tot chinuit, și nu-mi pot da seama de ce…. De ce nu joi? Sau miercuri? De ce neapărat vineri? Sunt copchiii mai deștepți vinerea? Li se desfundă neuronii și curge mai repede lectura prin ei? Au impresia că pleacă mai repede acasă dacă citesc o lectură?
Vor deveni mai deștepți, mai cuminți și mai liniștiți dacă au ora de lectură vinerea?
Eu nu am pus ora de lectură vinerea!!! Pentru că nu mi s-a părut necesar. Dar, ca prin minune … s-a mutat singură. Cum stătea ea așa binișor în orar agățată de ziua de Joi, dintr-odată a făcut “țup” !!! și m-am trezit cu ea vinerea.
Și tot încerc să înțeleg unde e logica … din câte am înțeles numai la Buzău se întâmplă.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.