am fost la vrajitoare

Mă rog, vrăjitoarea a venit la mine.
Acum vreo niște ani, mă plimbam ca orice nou-venit în Iași, prin parcul Copou. Plin de țigănci, dar nu le-am băgat în seamă, că sunt obișnuit, că și Râmnicul e la fel. Probabil “doamnele” astea aveau ochiul format, căci cum m-am așezat pe o bancă să mai poluez natura cu niște tutun, cum au apărut lângă mine.
-Haide să-ți ghicesc, maică …. și ce-or mai fi zis ele acolo.
Cum eram plictisit, nu le-am trimis de unde-au plecat din prima. Am făcut o glumă. Nu știu dacă era glumă, căci numai eu am râs, dar le-am zis:
– Ghiciți-mi și mie numerele la loto.
Se apropie una, să se uite în palma mea, cică nu mă costă nimic. Le arăt palma. Se uită, și începe să se vaite.
Că aoleu, că ce vede ea acolo, că am farmece, și tre să îmi descânte … și hai să merg cu ele să-mi descânte că am farmece etc etc.
Cum nu a prins prima mea glumă, nu mai aveam chef de altele, așa că le-am răspuns politicos că nu mă interesează.
Și aici a început circul.
Au început să-mi spună… că am avut necazuri (evident, toată lumea are), că am avut probleme și am trecut peste ele (ca orice om dea altfel), că am ajuns într-un loc necunoscut și nu-știu-cine îmi vrea răul (era evident că nu eram din Iași, la cum căscam ochii prin parc) și multe altele.
Mi-am dat seama că nu mă vor lăsa în pace, așa că am ales să tac din gură. Și n-am mai zis nimic. Fumam, și tăceam. Dar ele nu tăceau deloc. S-au repezit la palma mea, nu știu ce mai voiau. Mi-am tras mâna și le-am zis ceva “de bine”.
Și atunci a început alt circ.
Că îmi vor descânta să mă doară capul dacă nu vreau să le ghicesc. Le-am zis că mă doare deja. Apoi au început să mă amenințe că îmi fac blesteme și nu știu ce o să pățesc, și câte și mai câte… de am fost nevoit să-mi ridic cu greu alea 60 de kile cât aveam atunci (nu 100 ca acum) și să plec. Le mai auzeam bolborosind niște chestii (în țigănește probabil) și arătau amenințător cu degetul către mine. Nu știu ce mai voiau, le-am lăsat să vorbească singure.

M-am distrat așa de mult pe seama lor încât mi-am zis că o să mă mai duc. Dar n-am mai fost. Acum am auzit că-și angajează bodyguarzi, recuperatori… nu mai are nici un farmec. M-aș duce doar să ascult ce-mi zice și la sfârșit să-i cer chitanță, că vreau să o decontez. Dar cred că e tot o glumă din aia la care râd numai eu. Clar lucru .. nu am simțul umorului.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.