legat de profesorul de la Jean Monnet

Nu mă interesează premisele, nici concluziile evenimentului de aici. Nici cine e vinovat, nici ce s-a întâmplat acolo. Mă interesează doar o anumită atitudine a unei anumite persoane.
La p(r)ostul TV realitatea se discuta acestă știre: profesorul acuzat că a violat nu-știu-ce elevă, sau eleve, într-o excursie. Invitată de oroare era una bucată femeie, cică de profesie sociolog. Ce căuta sociologul acolo, nu știu. Probabil psihologii erau în pauza de masă. Oricum… cucoana în cauză, la întrebarea “dacă e profesorul  vinovat”, ce zice?
Zice că mai întâi, înainte de a acuza profesorul, trebuie să vedem ce fel de elevă era aia, câți ani are, cum se purta, cum se îmbrăca, și probabil a mai zis și altceva, dar am schimbat canalul. Pentru că era clar că cucoana în cauză sugera că eleva ori l-ar fi provocat, ori i-ar fi înscenat toată treaba asta, și explica ea cu un zâmbet ironic în colțul gurii cum “au mai fost cazuri de profesori nevinovați acuzați … ”

Deoarece doamna respectivă era așa de deșteaptă aș propune, mergând pe același principiu, să nu mai acuzăm hoții de furt înainte de a verifica locuința victimei. Dacă victima avea banii la vedere, bijuterii prin casă, mai scădem din pedeapsă, mai acordăm o circumstanță atenuantă, iar dacă victima a avut îndrăzneala de a lăsa ușa deschisă, deja ne putem gândi  la pedeapsă cu suspendare. Hoțul a fost provocat, nu? E și el totuși om. Nu poate trece pe lângă atâta bogăție fără să bage și el puțin mâna.
La fel și la accidentele de circulație, mai ales acelea în care victima se găsea pe trecerea de pietoni. Mai întâi trebiue să verificăm ce căuta victima pe trecerea de pietoni chiar când trecea cocalaru’ cu bemveu’. Dacă se dovedește că victima nu avea ce căuta pe trecere la ora aia, cocalaru’ e declarat nevinovat.
Și exemplele ar putea continua.

Mie toată întâmplarea asta mi-a adus aminte de un banc: 

   Un tigan statea pe balta. Suparat nevoie mare ca nu a prins nimic toata ziua… spre seara se hotaraste sa isi stranga sculele… cand hop… ce sa vezi… i se misca pluta`n balta. Trage el rapid undita… si ce vezi… un pestisor mic de aur. Se uita tiganul la el.. si se gandea…. sa`l arunce inapoi…sa`l puna in punga… sa`l arunce in balta… sa`l puna in punga. Sta` el si se gandi… deh.. acasa puradei multi + nevasta`sa ….. pestisorul mic.. oricum nu putea hrani toate gurile asa ca se hotaraste sa ii de-a drumu inapoi in balta si se pregati sa de mers spre casa. Cand sa se suie in caruta…pac… se transforma intr-un mertan ultimul tip. Cand ajunge acasa in loc de o coliba vede un o villa mare.. cu 7 turnulete, spoite cu aur. Cand sa intre in casa… ii sare femeia in cale… si bucuroasa nevoie mare ii spusese ca tot gunoiu din spate s-a transformat in bani. Destul de nedumerita de unde toate astea ii cere explicatii tiganului:
– Barbate… da de unde mancati`as gura toate astea pe capul nostru?
– Pai uite fa… fu`i la balta… si cand sa plec am prins un pestisor mic de aur… si fiind prea mic sa`l iau acasa… l-am aruncat `napoi in balta mancati`as ochii tai
– Bai da bine barbate… da i`ai multumit macar pt toate astea?
– Pai da cand fa`… cine s-o candit ca o sa ne faca el asa bucurie…
– Atunci fugi inapoi la balta si ii multumeste…
Zis si facut… fuge tiganul inapoi la balta… si se apuca de strigat dupa pestisorul de aur:
– PESTISORULEEE……PESTISORULEEE…..PESTISORULE.. ..
Iese pestisorul din apa… si cand tiganul il intreaba cum poate sa`l rasplateasca pt toate bucuriile facute acesta ii raspunse: O partida de sex.

– Si atunci onorata instanta… pestisorul nostru a iesit din balta si s-a prefacut intr-o frumoasa fata de 12 ani…

 Cam atât pentru astăzi 🙂

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.