Atotajutătorul

Zilele trecute am avut deosebita oroare să mă întâlnesc cu o categorie de persoane despre care credeam că nu există. Dar uite!!! M-am înșelat. Există. Este vorba despre Atotajutătorul. Un fel de atotștiutor, dar mai altfel.
După câteva încercări nereușite am reușit să-i fac portretul psihologic. Și cam așa arată:
Autotajutătorul este un om normal, dar care are un hobby care-i macină existența. El vrea să ajute semenii. Nu ar fi nimic rău, numai că vrea să-i ajute chiar și atunci când habar n-are cum să o facă.  Chiar și atunci când nu știe. Și dacă nu știe despre ce vorbește, și știe că nici tu nu știi despre ce vorbește (evident că tu nu știi,doar i-ai cerut ajutorul, nu?) are ocazia să se manifeste:

– Cum…. nu știi??? Cum să nu știi așa ceva????  De ce n-ai întrebat și tu ??

Atotajutătorul are o latură grandomaniacă. Dacă te pune păcatul și îi ceri ajutorul, latura grandomaniacă începe să se dezvolte, atât de mult încât va da pe-afară. Asta se poate observa foarte ușor: când îl vei întreba ceva, se va îndrepta de spate, și-și va așeza burta peste pantaloni (de obicei atotajutătorul are burtă) și începe:

– A … păi nu așa trebuia făcut … uite la mine cum fac… Ascultă la mine…

Și începe să zică. Și acolo unde nu știe nu se oprește. Zice în continuare.  Problema este că Atotajutătorul crede că sistemul lui de referință e singurul valabil. Totul se raportează la ce știe (sau nu știe) el. Dacă faci altfel decât cum știe el … e grav. Foarte grav. Ai greșit groaznic. Nu mai ești în stare de nimic. Iar dacă se dovedește că greșește … poate să arunce cu ce găsește (oale, pixuri, vorbe) după tine pe motiv că cum îndrăznești să-i știrbești autoritatea lui de Atotajutător…
Dar mai bine nu-l contrazice … căci nu e bine să te pui cu atotajutătorul…

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.