Testul psihologic văzut de dincolo

Cu alte cuvinte, testul psihologic văzut de la celălalt capăt al pixului … sau stiloului, dacă îți place să desenezi icsuri cu stiloul.
Ieri am dat un test psihologic. Freiburg. Îl țin minte din facultate. Am învățat să ținem minte nume grele prin asocieri. Și eu asociam:  Freiburg – Burger, Burger – Freiburg. Două sute și ceva de întrebări, doi litri și ceva de bere. Așa că îl cunosc foarte bine. Și pe Freiburg, da’ și pe Burger.
Am testat o grămadă de persoane cu testul ăsta, am întocmit profile, am respins / admis pe baza lui oameni … dar niciodată nu am avut curiozitatea să mi-l fac mie.
Zilele trecute am fost nevoit să dau testul psihologic,… că așa-i regulamentu’. Cică ne trebuie testare psihologică să vadă că suntem normali la creieri. Sau nu. Și l-am dat. Și nu pot să spun decât:
– Băăăăi …. ce prostie de test!!!!!
Întrebare:
“Câteodată mă simt obosit și fără vlagă” Variante de răspuns DA și, evident …. NU
Aici a apărut dilema: Dacă zic nu, se înțelege că “nu câteodată, ci mereu?” sau se înțelege că n-am astfel de probleme? 
Eu am pus DA. După 4 ore de muncă + 2 ore ședință + vreo 5 ore de planificări și proiecte, și asta cam toată săptămâna… cum dracu’ să mă simt? Vesel? Cu chef de muncă? Bucuros? Aiurea.

Eu măcar înainte de a da un test psihologic cuiva îi dădeam să semneze o declarație pe proprie răspundere cum că nu a consumat beuturi alcoolice și nu este obosit. Nouă nu ne-a dat nimic. Eu dacă am băut aseară de mi-au ieșit neuronii pe urechi? Mai e valabil testul?
Grele întrebări ….
Sper totuși că nu voi fi nevoit să dau vreun test de inteligență. M-am ferit 30 de ani de ele. Și mă voi feri și de acum, chiar cu prețul concedierii, dacă trebe. Nu vreau să îmi știu IQ-ul. Dacă e mare, bravo lui. Dacă e mic, la fel, bravo lui. Dar de dat astfel de teste …nu dau.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.