coface romania – specialisti in enervare

Din câte mi-aduc eu aminte, sunt o persoană calmă, chiar foarte calmă. Puțini sunt cei care au reușit performanța de a mă enerva. La lista acestor puțini, se mai adaugă o cucoană. O cucoană care lucrează la Coface Romania, și sună clienții datornici să le ceară bani. Deci, și pe mine.
Cu toată bunăvoința mea, am ajuns să-i inchid telefonul în nas. E prima dată când fac asta, dar dacă nu-i închideam, probabil că i-aș fi zis vreo două să se învețe minte.
E una să discuți cu omul, să-l întrebi când poate să plătească, și alta să-l iei la întrebări de parcă ai fi tu comisarul Moldovan.
Până la urmă e o firmă de recuperări. Da Coface Romania, colaborează cu BCR. S-au și găsit … 
Acum vreo 3 zile primesc de la coface romania pe telefon notificare că dacă nu plătesc până la sfârșitul lunii suma de 127 RON, mă trimit în instanță. Nu am plătit.
Azi mă sună cucoana care se credea comisar și mă ia la întrebări. Că de ce nu am plătit, că dacă am citit mesajul de pe telefon, și dacă am înțeles ce scria acolo, că de ce plătesc pe nouă și nu mai devreme, dar nu pot părinții să mă ajute, dar luna trecută de ce am plătit pe 14…
Până la urmă nu am mai suportat avalanșa de întrebări, și i-am zis “nu am nici o posibilitate acum”.
A început să mă întrebe că “ați citit contractul când ați făcut împrumutul?” “acolo așa scria, să plătiți când aveți posibilitatea?” și alte asemenea, de la un moment dat i-am țipat în telefon:
“- Știi ceva cucoană? Dați-mă în judecată, plătesc când pot!!!” și i-am închis telefonul.
La 5 minute mă sună iar
“-Mulțumesc pentru amabilitatea de a-mi închide telefonul în nas.”
Oare credea că a doua oară nu mai am “amabilitatea” de a închide telefonul? S-a înșelat.

Eu înțeleg că-și făcea treaba, dar nu suport să mă ia cineva de prost. Mi-am pierdut cumpătul când a început să mă întrebe dacă am citit contractul când am făcut împrumut și când a zis că “așa scrie în contract, să plătiți când aveți posibilitatea?” 
Și în plus, dacă eu m-am enervat și i-am închis telefonul, dacă tot m-a sunat a doua oară, nu ar fi putut începe cu “înțeleg că v-ați enervat, dar haideți totuși să vedem cum rezolvăm problema”? Nuuu ea m-a sunat nervoasă că “Mulțumesc pentru amabilitatea de a-mi închide telefonul în nas”. Păi nu așa se rezolvă problema cu un client dificil… așa ca mine. 😀 Alooo, coface romania… se aude până acolo? Un training ceva, pentru angajați… se poate?
Pot să zică ei ce-or zice, eu tot pe 9 plătesc. 🙂

Distribuie cu încredere și celorlalți:

13 Comments

Add a Comment
 1. Sa va prezint un caz:
  Am o poprire pe conturile curente si la tert (la serviciu – 1/3 din venit), si idiotii de la RBS Bank, in loc sa-si recupereze creditul pe care il aveam la ei, nu mi-au permis sa le fac plata. O perioada au fost de acord sa platesc intr-un cont de colectare comuna, dar dupa cateva luni, s-au trezit ca nu e corect si nu mai pot sa-mi accepte sa platesc datoria (credit de nevoie personale si card de credit la ei). Prin urmare, n-am mai platit, pana cand voi termina cu poprirea pe care o am, si voi relua platile.
  Dar, intre timp, aceasta banca a fost preluata de alta, si dosarul meu a ajuns la Coface, care au inceput cu stresul pe capul meu. Sa le platesc toata suma, sau macar in 2-3 rate (aproximativ 1×000 ron). Este absolut imposibil, avand situatia actuala.
  Intrebarea mea este, daca aceasta firma Coface poate sa apeleze la un executor judecatoresc, si ce ar trebui sa fac in situatia in care ma executa silit.

 2. Esti de-al lor !!!

 3. Stai linistit, ca lucrurile nu merg asa de repede, cum vor ei sa crezi. Executarea silita este posibila doar dupa ce ei au avut un proces la tribunal in care tu ca si reclamat ai fost chemat si dupa acest proces judecatorul a decis ca nu exista alta cale de a recupera banii datorati doar prin executarea silita. Fara aceasta sentinta judecatoreasca ( titlu de executare silita) nu se poate sa te execute silit nici o firma in Romania. Orice datorie se prescrie dupa 3 ani de la data ultimei plati in caz ca firma la care esti dator nu te da in judecata in acest timp. Daca tu faci o plata chiar de 1 leu in acest tremen de prescriptie (5 ani fata de stat si 3 ani fata de oricine in Romania), termenul de prescriptie incepe sa se scurga de la data acestei plati.

 4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

 5. Salut!!!
  Coface este o companie destul de buna, angajatii sunt pregatiti si cu informatiile la zi.
  Vad ca majoritatea aveti probleme cu aceasta firma de colectare creante de la debitori.
  Dar, sa trecem la adevar. Eu zic ca problema este defapt la cei care nu platesc la timp, atata timp cat te imprumuti la banca sau apelezi la diverse servicii (tv, telefon, net etc…) devii responsabil de acele contracte incheiate. La cum majoritatea persoanelor nu sunt in stare sa citeasca contractul incheiat cu diversele companii, este normal ca acestia sa fie "revoltati" pe Coface. Vina este in mare parte a clientilor, pt ca nu platesc la timp ( exemplu: daca stii ca nu ai posibilitatea sa iti platesti la timp ab la orange, atunci de ce iti mai faci abonament si nu stai pe cartela, si iti incarci tel cand poti? raspuns- datorita prostiei omenesti si a oamenilor momiti f usor cu tot felul de "oferte".
  Toti cei revoltati ori au un grad foarte slab de pregatire educationala ori nu sunt responsabili de actiunile facute.

  1. Nu va este rusine…esti de la Coface…abia astept sa te dau in judecata sa va vad cat de buni sunteti…cand un credit sau creanta se cumpara de catre aceasta firma nu se concesioneaza si titlu executoriu ….DREPT URMARE NU VA POATE EXECUTA SI ATENTIE !!! NICI NU VA POATE PUNE DOBANZI LA SOLD, EXISTA LEGISLATIE IN ACEST SENS SI JURISPRUDENTA.

 6. Oh, da, Coface este o companie minunata! Ma si mir cum indraznesc atatia sa o vorbeasca de rau!? Sunt cei ce dau de lucru multor oameni la fel de minunati, care trudesc din zori si pana-n seara pentru "binele clientilor" (clientii… nu stiu exact care sunt, ca n-am inteles prea bine, cei cu restante sau cei care-i angajeaza?!).
  In fine, sper ca tonul ironic al celor scrise mai sus sa fie destul de transparent. Si pentru corecta intelegere, ma explic si imi permit sa te citez pe alocuri, asa ca "sa trecem la adevar". Eu zic ca problema este "de fapt" a companiilor multinationale care au inteles ca, spre deosebire de cetatenii din tarile lor de origine, cetatenii romani pot fi "fraieriti" si "mulsi" fara sa cracneasca. Da, desigur, cand inchei un contract devii responsabil pentru ceea ce ai semnat, cu conditia sa intelegi ceea ce semnezi. Daca tu consideri ca doar oamenii cu pregatire juridica sunt cei cu "pregatire educationala" corespunzatoare standardelor tale, atunci esti doar un infatuat. Spui ca "daca stii ca nu ai posibilitatea sa iti platesti la timp ab la orange, atunci de ce iti mai faci abonament si nu stai pe cartela, si iti incarci tel cand poti?"raspuns: cum e sa ai abonament de aproape 20 de ani, in care sa le platesti lunar celor de la Orange fara intrerupere, cu toate modificarile de contract pe care le-au vrut, cu toate "ofertele" pentru clientii fideli (las' ca alea pentru abonatii noi erau muuult mai bune!), cu toate caderile de semnal, cu toate penalitatile pentru intarziere (ca nici mie nu-mi intra salariul intotdeauna la timp, da' n-aveam pe cine penaliza!) si te suna intr-o zi, a doua zi dupa ce de buna voie achitasesi factura lunii anterioare (ma rog, cu intarziere de 3 saptamani, dar te astepti la penalitatile aferente!), de pe un numar de telefonie mobila, o duduie cu voce de procuror, care se recomanda ca fiind de la COFACE si care te legitimeaza, de crezi cel putin ca ai dat cuiva in cap, si te someaza sa achiti factura…restanta. Si cand ii spui ca a fost achitata de o zi, iti tranteste ca trebuia sa anunti, ca ei n-au de unde sa stie. Nu zau, dar voi pentru cine lucrati? Si de cand sunt eu obligat sa anunt COFACE despre plati, ca stiu ca n-am incheiat niciun contract in acest sens?!

 7. Da, dar nu le convine sa apeleze la un executor. Eu am pus-o pe o prietena avocata si i-a sunat si le-a spus sa faca o esalonare la plata, ca altfel nu platesc. Ei au cumparat creanta (mai multe astfel de credite la pachet) cu cca. 40 % din valoarea lor si acum vor sa scoata cat mai mult, de aceea forteaza. Daca te dau la un executor, poti sa faci contestatie la executare si sa o lungesti mult si bine. De aceea, incearca pe cale amiabila.

 8. Va spun eu ce este cel mai bine: sa scriem aici toti o lista cu telefoanele de pe care am fost sunati si sa punem respectivele numere pe black list-ul telefonului. ca daca nu vorbesc la telefon, nu au cum sa mai ameninte. Eu asa am facut, m-a invat un prieten. Ideea este ca daca te suna, incearca sa te oblige sa dai o data pana la care platesti si daca nu platesti atunci, te inregistreaza cu promisiune nerespectata. Eu le spun sa imi scrie, dar nu le convine, mai bine dau telefon, pe care il inregistreaza, desi nu iti spun. De aceea, cel mai bine este sa nu le raspunzi.
  Asa ca deschid lista: 0372130876

 9. ce stresati sunteti lucrez la coface si sincer sunt horibilat de faptu ca multi dintre voi nu sunteti in stare sa inteleaga ce inseamna contract scadentat aticipat,semnati ca oile si dupa va treziti ca vreti sa va bucurati de bani banci.

 10. Lucrezi pe dracu'!!! Nici măcar nu știi să scrii

 11. Domnule "Anonim" si eu am fost "horibilata" cand proprietara apartamentului in care locuiesc cu chirie m-a sunat acum cateva zile sa-mi puna in vedere faptul ca a primit o scrisoare de la COFACE prin care este amenintata cu chemarea in instanta intrucat noi, chiriasii, nu am fi achitat suma de 68,06 RON reprezentand contravaloarea facturii de energie electrica emisa pe 06.06.2015.
  Dupa momentul de stupoare, am inceput sa cercetez problema. Am verificat online situatia facturilor emise din 2014 pana in prezent si surpriza, nicio factura nu era mai mica de 70 RON. Am verificat situatia platilor, absolut fiecare plata efectuata catre Enel de doi ani de cand locuiesc in acest apartament aparea ca fiind inregistrata de furnizorul de energie. Cu toate acestea, am decis sa discut cu un consultant al Enel ca poate – poate ne-o fi scapat ceva. La momentul respectiv nu-mi puneam problema ca cei de la COFACE, niste specialisti cu valori declarate precum "excelenta" si "satisfactia clientului", ar putea comite niste erori absolut jenante din punctul meu de vedere si, mai presus de-atat, foarte enervante. Ei bine, iata ca se poate. Consultantul Enel mi-a comunicat clar si raspicat ca nu a fost contactat COFACE pentru recuperarea niciunei creante de la clientul domiciliat la adresa unde locuiesc in prezent din simplul motiv ca nu exista vreo restanta la plata facturilor de energie electrica. Cum a aparut aceasta situatie? "Nu stiu, noi nu i-am contactat pe cei de la recuperari, o fi fost vreo greseala". Deci, caz rezolvat dupa o zi intreaga in care am incercat sa discut cu un consultant al Enel-ului, dupa 2 – 3 ore in weekend de cercetat chitante si facturi online si offline si cel mai stanjenitor, in ceea ce ma priveste, dupa incercarea de a o asigura pe proprietara apartamentului ca inca suntem oameni seriosi si nu exista riscul de a o da cineva in judecata din motivul invocat in acea adresa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.