ministerul învățământului și anonimatul

Cum stăteam eu  așa și cugetam în mintea mea diferite chestii filozofice (unde se duce lumina după ce o stingi, de ce nu amețim dacă se învârte pământul, de ce focul stinge apa) m-a pălit o nedumerire:

“de  ce mai îndoim colțul foii când dăm examen?”
Să mă explic:
La examenul de titularizare, cică pentru a se asigura corectitudinea deplină a examenului, numele este scris pe colțul din dreapta sus al foii, colț care se îndoaie, lipește, semnează, ștampilează.  Perfect. Așa se asigură anonimatul. În mintea lor, odată colțul lipit, nimeni nu mai știe cine a scris pe acea foaie. Teoretic.
Dar cum maestrul Caragiale nu moare niciodată – o semnăm: o dăm anonimă –  alături de aceste măsuri pentru păstrarea anonimatului s-a mai introdus o măsură pentru anularea primei măsuri. Un cod de bare care se lipește pe fiecare foaie de examen. Cod care, cred eu, conține datele de identificare ale examinatului.
Poate nu e așa, dar din moment ce nimeni nu-mi explică, sunt liber să cred ce vreau. Și eu cred asta:
Că pe acel cod sunt datele de identificare ale examinatului.
Acum eu nu înțeleg o chestie.
Unde mai este păstrarea anonimatului? De ce se mai semnează lumea pe lucrare dacă tot se atașează codul ăla de bare? Unde mai este “corectitudinea” examenului.
Mi se pare mie că ceva nu prea are sens în toată chestia asta… Dar poate așa sunt eu, mai greu de cap… și nu prea înțeleg cum nu funcționează sistemul ăsta extraordinar de bine pus la punct.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.