fumatul e bun benefic și folositor

Sunt  prea obosit la ora asta (03:00) dar nu pot să nu remarc un genial articol scris de genialii ăia de la antena 3.
Mai bucuroși ca un copil care a descoperit acadeaua, cei de la antena 3 descoperă beneficiile fumatului.
Cum stăteau ei așa la o țigară,  ce s-au gândit? Ce cancer bă, ce emfizem, ce bronhopneumopatie cronică obstructivă… țigara este bune.
Au căutat ei pe google și ce au găsit? Alți “inteligenți” asemeni lor. Acești alți “inteligenți” asemeni lor sunt jurnaliștii de la livescience.com.
Pe principiul “Pica para malaiata in gura lui nătăfleață”, jurnaliștii de la Antena trei au preluat articolul. Dacă era ceva dovedit științific nu aveam nimic de zis. Dar beneficiile fumătorilor, în opinia lor sunt:

Fumatul scade riscul de apariţie a obezităţii (…) experţii de la Universitatea Yale spun că  nicotina reduce pofta de mâncare, fumătorii fiind mai puţin tentaţi să ronţăie între mese()

Nu credeam că la Yale sunt și dobitoci, dar uite că m-am înșelat. Evident că fumatul scade riscul de apariție a obezității. Fumătorul e prea ocupat să bage în el gudroane cancerigene și alte substanțe toxice (știați că unele substanțe din componența tutunului sunt folosite în componența insecticidelor?) pentru a se mai gândi și la mâncare…

Fumatul reduce riscul intervenţiilor la genunchi (…) În condițiile în care fumătorii aleargă rar, dependenții de tutun prezintă un risc scăzut de a suferi o astfel de intervenție chirurgicală. 

Evident că aleargă rar. Plămânii lor îmbâcsiți nu le permit să alerge mai mult de câțiva metri fără să tușească și să scuipe afară bucăți de plămân.

Fumatul reduce riscul apariţiei bolii Parkinson. Cercetătorii de la Harvard au constatat că predispoziţia pentru această maladie creşte la persoanele care se lasă de fumat. 

Yale, Harvard … deci de aici apar celebrii “cercetători britanici”…Cum aș putea să comentez aici? Să le explic ăstora ce e cu “predispoziția” asta și cum e cu persoanele care se lasă de fumat… dar mi-e teamă că nu vor înțelege nici dacă le desenez.

Fumatul reduce riscul de moarte după câteva atacuri de cord

Băi dacă aș înjura aș zice “cum p**a mea vine asta bă”. Dar nu înjur. (Poate ar trebui totuși să încep). Deci… fumatul reduce riscul de moarte după câteva atacuri de cord. DUPĂ CÂTEVA ATACURI DE CORD !!!
Deci dacă supraviețuiești la câteva atacuri de cord, poți băga în tine tutun fără probleme. Cercetătorii îți dau voie. Dacă supraviețuiești…

Fumatul măreşte eficienţa medicamentelor destinate cardiacilor.

Deci ai probleme cu inima, iei medicamente, și mai bagi și țigări pe deasupra, că de … face bine la inimă.
Un comentator a adăugat un beneficiu într-adevăr real al fumatului:

fumatul reduce riscul aparitiei cancerului de ficat, deoarece pana ajungi sa faci cancer la ficat faci la plamani si mori deja.

Câtă minte să ai să scrii un astfel de articol…
Eu am ceva ani de când nu mai fumez, și sincer, dacă eram fumător și dădeam peste articolul acesta îmi pierea orice idee de a renunța la fumat. Fumătorii (și mai ales ex-fumătorii) știu despre ce vorbesc. Când simți că orice-ai face nu poți să te lași cauți motive pentru a te convinge că fumatul e bun la ceva. Într-o perioadă căutam grupuri pro-fumat pe net … dar bine că mi-a venit mintea la cap la timp. Că dacă nu-mi venea mintea la cap și nu renunțam la ele, probabil că la ora asta nu mai citeați voi nimic aici.
Dar ce știu eu? 
Fumatul e bun, iar cancerul pulmonar, de laringe, bronșita, emfizemul, BPOC, sunt niște mici efecte secundare care se tratează cu aspirină și suc de piersici.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Comments

Add a Comment
 1. Voi ati zis ka tigarile sunt bune da dupa aia nu mai sunt bune

 2. Sunteti prosti kum sa ajungem la moarte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.