cum se sinucide un jurnalist? cu mă-sa…

Această știre bombă cu ceas electronic fără baterie ocupă de câteva zile prima pagină a ziarului Adevărul. Dacă linkul pare ciudat, să știți că eu citesc doar versiunile pentru mobil, astea măcar nu-s pline de reclame. Dar să revenim la oile…. pardon, la sinuciderile noastre.
Ce aflăm din această știre?
Că o individă, Cristina Verona pe numele ei, mare personalitate și expertă în comunicare (numai eu observ ironia sorții aici?) s-a sinucis.

Nu ar fi nici o problemă aici, dar cică s-a spânzurat de caloriferul din baie. Ei bine, eu cu toată imaginația mea, nu prea-mi pot imagina cum se poate spânzura cineva de caloriferul din baie. Poate sunt eu mai din provincie, dar pe la noi nu există calorifere pe tavan. Iar să se fi legat de calorifer și să se fi aruncat pe geam, nu se pune problema, că au găsit-o în casă. Dar mă rog, omului, când i se pune pata să se sinucidă, găsește cele mai ingenioase metode. Și cum asta nu era de ajuns, aflăm că înainte de a se sinucide, a omorât-o și pe mama ei. A asfixiat-o cu o pernă.
Se prea poate ca într-o criză – cică avea din astea – să o fi asfixiat-o pe mă-sa, apoi după ce și-a dat seama ce a făcut să se fi sinucis. Nu comentez faptul în sine, fiecare om are problemele lui, psihice sau nu, peste care trece sau nu.

***

Dar părerea psihiatrului însă este cea mai importantă:
“Femeia şi-a ucis mama pentru că nu dorea s-o lase să se chinuie, apoi şi-a pus capăt zilelor.” – speculații. Prinde bine la public. Facem audiență, puțină reclamă dar habar n-avem ce spunem.
“Am putea vorbi, practic, de o dublă sinucidere” – ba n-am putea vorbi despre o dublă sinucidere. Mă-sa nu și-a pus singură perna pe față, nu?
“Este posibil să se fi pus de comun acord în privinţa morţii.” – Siigur. Raporul autopsiei care spune că moartea a fost “violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute” era doar un scenariu dintr-o piesă de teatru, nu?
“Sunt multe astfel de cazuri în care oamenii apropiaţi hotărăsc să-şi ia viaţa împreună” – sunt, da ăsta nu e unul dintre ele.

***

Domnule psihiatru Florin Tudose, părerea e e că ațti cam dat-o în bară. Și apoi ați dat-o din bară-n bară. Nici măcar bară-gol.  Ci mai mult o bară-bară-autogol. Și un cartonaș roșu, din partea mea.
Și totuși stau și mă întreb, cum s-a sinucis spânzurându-se de calorifer?…

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.