ză buc

Observați că am scris titlul în engleză – mă rog, un fel de – ceea ce evidențiază substratul cultural care izvorăște din acest articol. Și trebuie menționat pe blog pentru că este important. Am cumpărat o carte!!!
Culmea: din aia fără poze. Din aia pe care trebuie să o citești, nu să o desenezi. Oricum, povestea cărții e așa:


1. Aveam nevoie de o carte. Mă rog, un fel de sinteză de mai multe cărți, sinteză pe care eu nu voiam să o fac din motive de lene. Dar au făcut-o alții, și au pus-o spre vânzare.

2. Am găsit site-ul cuiva care se ocupă de vânzarea cărții. M-am decis să cumpăr cartea, deși erau foarte mari șansele să fie … țeapă. Adică, un site free, care are trecut acolo un cont bancar cu mesajul: depuneți banii aici și în câteva ore vă trimit cartea pe mail nu prea inspiră încredere. Dar iote că mie mi-a inspirat.

3. Mă duc la Bancă să plătesc. Nu contează la care. Mi se dă un formular pe care trebuia să scriu contul, numele titularului, suma, și ce reprezintă. Eu știam doar contul, și scriu:

Cont    xxxxx  
Titular      nu știu   
Suma     xx ron    
Ce reprezină suma:     o carte   

4. Cucoana de la bancă:
– Păi… nu știți cui trimiteți banii?
– Nu. Cuiva de pe net, am găsit un site, cumpăr o carte
– Și aveți cartea?
– Nu. Întâi pun banii și apoi îmi trimite cartea.
Pe cucoană a bufnit-o râsul, s-a întors cu spatele, și pot să jur că știu la ce se gândea:
“ia uite la ăsta ce țeapă o să-și ia…”

La câteva ore după ce am plătit și am trimis omului email cu nr. chitanței primeam cartea pe email. Evident în format electronic.

De ce am scris articolul ăsta fără rost? Pentru că acea cucoană de la bancă stătea în dubii dacă să mă atenționeze sau nu că pot fi păcălit. Dar nu m-a atenționat. Poate pe viitor ar trebui atenționați ăștia care fac cum am făcut eu… Sau poate ar trebui lăsați să se învețe minte…? 

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:37 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.