anti-orice

Din greșeală am dat pe youtube de un clip – social – antidrog: ăsta. La cât de prost e realizat, am zis să caut niște info despre campaniile anti-[insert chestii aici]  care s-au făcut pe la noi.
Marea majoritate a campaniilor antidrog se compun dintr-o melodie – de obicei rock, nu înțeleg de ce – niște poze sau filmulețe- majoritatea regizate, să fie cât mai impresionante – niște seringi & alte unelte pe care le folosesc ăștia să se drogheze, și mesaje din ce în ce mai puțin originale:

– spune nu drogurilor,
– drogurile ucid,
– drogurile provoacă dependență
– consumul de droguri determină tulburări cerebrale, produce zeci de sute de boli…
Părerea mea e că aceste campanii antidrog sunt fix … cum se zice la bullshit în română? A, da: rahat cu apă rece.

Aș putea umple două pagini cu efectele devastatoare ale drogurilor și nu aș rezolva nimic. Orice campanie antidrog care pleacă de la explicarea efectelor drogurilor e sortită din start eșecului. Orice campanie care bate apa-n piua că drogurile dau dependență, că fac, că dreg, e, la fel, sortită eșecului.
Eu, dacă vreau să mă droghez știu că drogurile nu sunt bune, că provoacă dependență, că pot să mor. Dar totuși le iau, chiar dacă știu toate astea. De ce? Pentru că am alte motive mai puternice care mă determină să le iau.
Motive pe care campaniile astea de doi lei grei nu le scot în evidență/ 

— 

Oare de ce se cheltuie atâția bani pe diferite campanii care spun mereu același lucru?
Oare eu, dacă am de gând să mă droghez, mă voi opri când voi vedea o campanie antidrog? Nu.
Oare eu, din momentul în care devin dependent, mă voi lăsa când voi vedea o campanie antidrog? Nu.

Poate aș face un pas când voi vedea la televizor o clinică de dezintoxicare gratuită pentru cei care au probleme cu drogurile. Așa m-aș duce acolo și i-aș ruga să mă ajute. Văd așa ceva la televizor?  Nu.
Voi vedea vreodată așa ceva la televizor? Eu nu. Poate nepoții sau strănepoții mei. Poate.

ps. Articolul e scris doar să nu zică cineva care trece pe aici din întâmplare. “Ia uite bă ..  numai prostii pe blogu ăsta. Nimic serios. Dom’le… numai prostii”

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.