muzica de ascultat in masina

Înainte mașinile veneau din fabrică dotate cu un radio. Nici nu avea rost să-l schimbi, chiar dacă, dat la maxim, se auzea puțin mai tare decât motorul în treapta 4. Apoi au venit radiocasetofoanele. Din punctul meu de vedere era mai mult decât suficient.
Dar apoi au apărut cd playere, mp3 playere, stații, amplificatoare, woofere, subwoofere și alte cuvinte încrucișate.

Majoritatea au cd playere de ultimă generație, boxe care urlă mai mult decât pot suporta ciocanu și nicovala mea.
Zilele trecute văzui o nova – aproape la fel de veche și de ruginită ca a mea, dar cu stație audio, subwoofer și două boxe uriașe în spate. Urlau boxele atât de tare încât săraca mașină tremura din toate încheieturile, gata să se dezintegreze. Iar șoferul stătea relaxat înăuntru, mândru că toți întorceau capul după el. Dacă ar fi știut el că toți întorceau capul să-l înjure…
Oare sunt eu mai demodat că încă mai consider mașina un mijloc de transport? Merg și eu cu muzica tare (cât de tare poate să scoată un radiocasetofon din ’90), dar numai la drum lung, și atunci când cunosc drumul. În rest, dacă tot sunt în trafic, parcă aș vrea și eu să aud unele chestii… fără importanță pentru unii, cum ar fi, vreun claxon, vreo sirenă, vreun milițian care urlă prin stație “trage pe dreapta”, vreo înjurătură a vreunui pieton căruia nu i-am acordat prioritate… Știți voi, chestii din astea banale.
Sistemul meu audio se compune dintr-un casetofon de pe vremea mineriadelor, două boxe – alea din fabrică – un modulator FM cu doi gică de muzică… și cam atât. Și-așa uneori mi se pare prea mult.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:37 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.