cum sa treci mai departe

Există o categorie de oameni care nu se pot opri din vorbit. Te întâlnești cu ei, tu te grăbești, și ei încep să-ți povestească. Și îți zic, și tot continuă să te întrebe, să te sfătuiască, să îți zică una-alta, numai să nu pleci.
Poate sunt eu mai ciudat dar nu înțeleg oamenii care țin cu tot dinadinsul să-ți povestească ce au mâncat ei la micul dejun, să-ți explice cum fac ei cafeaua…

Cum scapi de un om plictisitor?
O primă soluție ar fi să-i împrumuți o sumă de bani. Așa, cel puțin o perioadă ai scăpat. Dar nu funcționează mereu…Poate tu n-ai bani. Poate el (mai greu de crezut) n-are nevoie de bani.
A doua soluție e să îi ceri să-ți facă un serviciu… dacă se poate unul important. Majoritatea se vor da înapoi, și vor căuta pe altcineva să bată la cap. Dar nici asta nu funcționează întotdeauna.
Cel mai eficient ar fi să faci omul să înțeleagă că ești grăbit și să continuați discuția … altă dată.
Dar cum îl faci să tacă?
Dacă nu ești obișnuit cu astfel de personaje intri într-un cerc vicios în care cu greu mai scapi.  Așadar, omul îți povestește, și tu, ca un om politicos ce ești, îi răspunzi “da”, “așa e”, “ai dreptate”. El nu-și dă seama că ești doar politicos, ci crede că chiar te interesează teoria chibritului lui, și continuă, și continuă. Si dăi, si luptă, neicusorule! Tu continui să crezi că dacă îi răspunzi doar cu “așa-i”, “da”, îl determini să se oprească. Dar el interpretează aprobările astea altfel: “Da, sunt interesat, continuă te rog”.
O întrerupere reușită este:
“Auzi, nu știi cât e ceasul?” Dacă are, va muri de nerăbdare să arate ce ceas “de firmă” are (sau dacă nu are ceas, are telefon de firmă, cu ceas) și se va opri. Atunci e momentul să-i zbieri în față:
“Vaaai … .am întârziat. Tre să fug”.
Și fugi. Dacă pierzi momentul, trebuie s-o iei de la capăt.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:37 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.