Adăpostul de câini de la Golești, Focșani, Vrancea

Întâmplare veche, cam de vreun an de zile. Mi-am adus aminte de ea tot citind ce se întâmplă prin adăposturile noastre de câini. Deci: anul trecut apăruse un articol în monitorul de Vrancea  în care descria condițiile, bune de altfel, în care stăteau câinii din adăpostul de la Golești, Vrancea.  În ziar mai scriau și că la adăpostul de la Golești există un fel de hotel sau pensiune pentru căței. Spunea omul în interviu că oricine poate duce câinele acolo, pentru câteva zile, și va avea toate condițiile.

Cum aveam de plecat nu-știu-unde, ne-am dus la adăpostul din Golești să vedem, condiții, prețuri, și toate cele.
Am mers chiar în spatele dubei care transporta o porție de maidanezi către adăpost. Cine spunea din Focșani că hingherii culeg căței doar noaptea, minte.
Am ajuns acolo, în partea stângă a drumului era o casă cu două etaje, nu foarte mare – birourile. In spate undeva erau câteva cuști destul de aranjate. Asta am văzut din mașină. În partea dreaptă era adăpostul propriu-zis. Mi-am dat seama după urletele și lătrăturile care se auzeau de acolo.
Dar nu despre câini e vorba aici, ci despre oameni.
Am ajuns, am coborât și am întrebat un paznic, cu cine pot vorbi să lăsăm un câine acolo. În secunda următoare, eram toți în mașină, cu motorul pornit, cu geamul  un sfert deschis, cu piciorul pe accelerație. De nu știu unde au apărut vreo 5 tuciurii unu mai urât ca altu’. Din ei s-au așezat în fața mașinii, și au început să ne întrebe ce căutăm acolo, care e problema. De nu știu unde au mai apărut câțiva. Toți se învârteau în jurul mașinii, de parcă nu mai văzuseră mașină. Încercăm să le explicăm ce căutăm acolo, și unul din ei se duce să cheme pe cineva.
Vine un doctor – veterinar, probabil șeful de pe acolo.
I-am explicat pentru ce am ajuns acolo, și el ne duce să ne arate “pensiunea”. De fapt, cuștile din fața acelei case. Nu are importanță faptul că am refuzat politicos orice ofertă și am plecat cât mai repede de acolo. Contează faptul că țiganii ăia înconjuraseră mașina, și s-au ținut tot timpul după noi. Cred că altcineva ar fi plecat de acolo imediat ce-i vedea pe ăștia.
Nu sunt fricos din fire – doar prevăzător – așa că avut tot timpul mașina cu motorul pornit. Nu de alta, da nu se știe niciodată…
Citeam aici  niște chestii. Nu mă interesează câinii, nu de astă dată 🙂 Dar acolo:

Angajaţii adăpostului au aruncat cu cărămizi în jurnalişti şi s-au baricadat în unitate. Mai mult, aceştia nu au permis accesul poliţiştilor în adăpost.

Mai aveam puțin și pățeam și noi același lucru, deși nu eram acolo nici ca jurnaliști, nici de la vreo organizație de protecție a animalelor.
De atunci prefer să luăm cățelul după noi și să căutăm pensiuni sau hoteluri care să ne primească și cu lătrătoarea. Pe la astfel de adăposturi nu mai trec!

Distribuie cu încredere și celorlalți:

4 Comments

Add a Comment
 1. Asa este am fost si noi un grup aici la golești păcat acest adăpost nu poate sustine o capacitate mare de câini si din 2013 se strânge la grupa mare din județ întrebarea este unde sant atatia câini. Strânși .

 2. La golești se stie crima multa asupra acestor animale,dar conditii sant doar la intrare in rest nimic doar sa vada cine intră cred domnule ciprian ca a venit rându sa luati decizii pt, a investit acolo sau sau desființată asa cum dati la evenimente cate 40 de mii de euro puteti da si acolo deoarece cât timp dati pt evenimente acesti bani nu ajung nici la pensionari nici la pers cu fiabilitaTe, nici in spitale nici pt, donații ca asa se spune dam aici nu la câini dragi ii fiori de animale deci banii nu ajung nici intră parte nici alta deci se duc pe spectacole asa ca puteti elimina la focul golești sa se termine cu crima si violenta barbara de la golești jud vn, rusine jud vn , nici DUPA 26 de ani mintea romanului sau a unora romani trebuie încetarea crima de la golești chinurile nu mai pot continua

 3. In comentariu de mai sus e vb, de ciprian nu de ciprian greseala de ortografie i se adresează lui comentariul de mai sus

 4. Trebuie să de in greseli multe la scris comentariul de mai sus se adresează președintelui cj_vn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.