un fost psiholog

Cei câțiva care bântuie pe blogul meu din lipsă de altceva au observat probabil că s-a schimbat ceva. Sub-headerul:

Blogul unui psiholog care s-a lăsat de meserie…

 De ce? 
Pentru că de când eram clasa 7 mi-am dorit să ajung psiholog. Am renunțat la o facultatea de Economie de la Dunărea de Jos unde intrasem printre primii – și aveam și șanse de a lua bursă – pentru facultatea de Psihologie unde intrasem cu taxă, și mai era și la 250 de km de Râmnic. Galați-ul era la o aruncătură (mai energică) de băț. Iași-ul era la mama naibii. Și totuși acolo am ajuns.  Și acolo am terminat psihologia. Am fost fascinat de psihologia socială. De experimentele din psihologia socială, de teoriile ei. Alții visau bani, mașini, case .. eu visam să ajung precum Serge Moscovici. Aveam o carte pe care am citit-o pe nerăsuflate. Se numea Psihologie Socială sau Mașina de fabricat zei. 
Oricum, împrejurări de care nu vreau să-mi amintesc m-au dus pe alte meleaguri, prin alte domenii. M-am adaptat. Am uitat de psihologie. Am fost psiholog o perioadă, dar în psihologia muncii. Nu prea era domeniul meu. Erau perioade când ajunsesem să urăsc psihologia. Apoi a venit criza în industria auto – domeniul în care activam ca psiholog – și iarăși m-am reprofilat. 
În 2006 pornisem blogul ăsta în ideea de a da o altă față psihologiei. O combinație între psihologia științifică și psihologia simțului comun. Nu mi-a ieșit. 
În ultima vreme mi-am adus aminte că totuși, încă mă mai consider psiholog. Prin urmare, dacă în viața de zi cu zi nu mai sunt psiholog, măcar blogul să-mi aducă aminte. 
Prin urmare, 
Blogul unui psiholog care s-a lăsat de meserie. 
 PS. Sper să nu mai am postări serioase ca asta. 
PS2. Următorul va fi cu bancuri cu psihologi … dacă-mi mai aduc aminte vreunul. 


Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:37 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.