Sa tinem post, zic

Și din nou revin iarăși cu prostii legate de discriminare și stereotipuri. Prin urmare, cine este stereotipul și de ce.
Zilele trecute, merg la un FastFood. Sau Junk Food. Sau cum o fi. Ca orice om consumator de junk food căruia nu-i pasă de avertismentele ăstora, mă insinuez frumos în Fast Food.
Îmi aștept rândul și zic tare și răspicat, ca la școală (am observat de-a lungul timpului că majoritatea vânzătorilor de fast food au probleme cu auzul): uuunnnn hambuurger veegeetal.

Așadar un hamburger vegetal. De ce vegetal când nu sunt nici vegetarian și nici nu țin post? Pentru că îmi place. Și pentru că, nu știu din ce motiv, hamburgerul vegetal e și mai mare și mai ieftin, iar eu aveam ca scop principal să-mi potolesc foamea, nu să degust vreo delicatesă. La ora aia aș fi mâncat și salam de cal dacă-mi dădea cineva.
Și să fie meniul complet, la întrebarea clasică: ketchup maioneză muștar am răspuns “De toate”
Da, de toate.
Numai că mă trezesc cu hamburgerul meu vegetal din carne de soia fără maioneză. Prin urmare:

– Dar  nu vă supărați, unde e maioneza.
– Dar … maioneza e de dulce. 

Bun, păi ți-am zis eu că țin post cumva? Arăt eu a preot, pocăit, călugăr, martor al cuiva? Mie doar îmi place hamburgerul vegetal. Nu am voie să mănânc hamburger vegetal cu maioneză? Oare ce înseamnă că vreau cu “de toate”? nu cumva “de toate???”
Cum era de așteptat, dialogul de mai sus a fost doar în mintea mea. Am lăsat omul în treaba  lui, gândind probabil “ia uite, ăsta nu știa că maioneza e de dulce” și am plecat să-mi calmez foamea.

Iar întâmplarea asta mi-a adus aminte de câte ori am fost confundat cu un preot: de foarte multe ori; de câte ori am primit câte-un “sărumâna părinte”: de multe ori. Ba odată cineva m-a întrebat dacă sunt pictor, că cică arăt a pictor. Iar acum câteva zile o țigancă a venit la mine și mi-a zis că semăn cu bulibașa lor.
Bine, e vorba mai mult de stereotipuri decât de discriminare.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.