Primul meu contact

E miercuri, e noapte, eu stau de nebun la calculator – am uitat că ceaiul negru e cam energizant – și mi-am adus aminte de primul meu contact cu o nouă lume, o nouă civilizație.
Totul s-a întâmplat într-o frumoasă zi de toamnă. Știu sigur că era frumoasă că altfel nu ieșeam din casă. Nu aveam umbrelă, uram ideea de a umbla cu o ciupercă uriașă deasupra capului. Eram în toate facultățile mintale, la facultatea mea unde am activat facultativ între niște ani.
Primisem o temă de făcut, în grup. Cum am de obicei “noroc” mă aflu la fumat când se împart sarcinile, și tot ce-mi rămâne este o adresă web.
www.dracu-știe-ce-link-era.com
Nu aveam calculator, și tot ce făcusem la informatică – acolo făceam informatică aplicată în psihologie – era SPSS.
Așa că mă îndrept spre un internet cafe. Cu adresa web în buzunar și cu gândul că “m-oi descurca eu cumva” ajung înăuntru. Iau o oră, și omu îmi zice “Nu merge netu încă, doar mircu”. Cum n-aveam idee ce-i aia, zic: OK.
Și mă așez la stație. Văd o iconiță: mirc. A … deci ăsta merge. Deschid. Vreo juma de oră mă uit aiurea pe fereastra aia unde se derulau nume după nume, și citeam și eu mirat ce vorbește lumea. Habar n-aveam ce-i acolo. Când venea cineva prin apropiere, băteam și eu aiurea prin taste, să nu vadă că habar n-am ce e acolo. Nu-mi place să cer ajutorul.
Pe la jumatea timpului omul de la tejghea strigă “vezi că merge netul”.
Merci.
Scot foița și …  mă uit la ea, mă uit la mirc, mircul nu se uită la mine, și închid fereastra.
Nu-mi mai aduc aminte cum am reușit să găsesc internet Explorer, dar am reușit, am scris adresa aceea, și .. atunci am descoperit pentru prima dată internetul. Am citit mirat cam tot ce ținea de tema mea de pe site-ul ăla, se termină timpul și plec.
Acesta a fost primul contact al meu cu internetul.
De atunci am tot acut contacte. Cu internetul. Prin internet cafe-uri. La câteva zile mi-am făcut prima adresa de de meil. marius_v @ rol.ro. Portalul RomâniaOnLine era printre cele mai tari pe vremea aia. Păcat de el, că s-a dus dracu acum. Oricum … cam asta a fost tot.
sursa foto

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.