o poveste despre balbaiala

O doamnă profesoară ne povestea odată despre un domn profesor. Profesor logoped. Și povestea ea că acest profesor logoped a avut un elev care abia putea să lege câteva cuvinte. Era bâlbâit (elevul, nu profesorul), și de teamă, de rușine abia mai voia să vorbească. Acest profesor a lucrat câțiva ani cu băiatul, intensiv, până când a reușit să facă să dispară bâlbâiala.

Nu mai vorbesc de recunoștințe, mulțumiri, băiatul a fost transferat de la școala specială la o școală normală, s-a dezvoltat normal, a făcut școala generală, liceul, a intrat la facultate, avea prietenă, planuri de căsătorie, toată povestea copilăriei era doar o amintire urâtă, îngropată în subconștient.
Într-una din zile, într-o vară, din câte-mi amintesc, băiatul cu viitoarea lui soție erau la mare, unde s-au întâlnit cu …. profesorul logoped care la vindecat pe băiat cu mai bine de 20 de ani în urmă de bâlbâială. Profesorul l-a recunoscut imediat, iar fostul elev, plin de bucurie și de recunoștință față de cel care practic l-a salvat de la o moarte socială, a dat mâna cu salvatorul său, spunând …. doar câteva silabe.
Întâlnirea cu profesorul, emoția, recunoștința, amintirea trecutului i-au adus înapoi bâlbâiala de care îi era atât de teamă când era mic, și care “dispăruse” timp de mai bine de 20 de ani.
Nu-mi mai aduc aminte deznodământul. La vremea respectivă eram atât de marcat de cum s-au petrecut evenimentele că nu am mai asimilat și finalul. Oricum nu contează.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.