dreptul la opinie

Dacă spui unui alb “ești prost”, ești obiectiv (sau subiectiv), trăiești în democrație și ai dreptul la opinie. Este normal să faci omul prost, e opinia ta. Nu? Dacă spui unui negru “ești prost” … cum îndrăznești … rasistule?
Dacă îmi spun părerea despre români, e opinia mea, e democrație, am dreptul la opinie. Dacă îmi spun părerea despre o minoritate sunt dintr-odată rasist, fac discriminări, îndemn la mai știu eu ce.
Ei bine, atitudinea asta mi se pare discriminantă.

Eu credeam că dreptul la opinie se traduce prin a-ți spune opinia cu privire la Orice! Nu doar la ce este “politic corect”! Orice! Atâta vreme cât nu jignesc și nu acuz aiurea pe nimeni … e părerea mea. Și dacă vreau să o trec online, e, la fel, alegerea mea.
Mi se pare aiurea atitudinea de menajare a minorităților, oricare ar fi ele. Nu mă refer la una anume. Atâta vreme cât vorbesc de bine, e ok. Când spun un adevăr, dacă are și o parte negativă, trebuie să o ascund! Altfel voi fi acuzat de discriminare. Prin urmare opinia e opinie liberă doar încadrată într-un tipar, într-o normă care îți spune ce e corect. În caz contrar … să te aștepți la ce e mai rău!

Unii oameni nu mai știu decât Da și Nu, orice între da și nu este exclus. Nu mai știu că există o diferență între opinima mea și opinia ta. Nu știu că opinia lor poate nu e cea corectă. Nu. Astfel de oameni cu o gândire rigidă s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie. Sunt oamenii care cred că doar ei au soluția. Doar părerea lor contează. Cine nu are aceeași părere cu ei e prost, incult, nu merită să trăiască pe planetă.
Nu mă refer la cineva anume, mă refer la acest fel de oameni, în general. Din păcate, sunt din ce în ce mai mulți. Și pe poziții din care pot influența ușor masele …

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.