discriminare

Discriminare, discriminare, discriminare. De trei ori discriminare.
Discriminare să fie dacă o cer legile etice și morale, da’ s-o știm și noi.
De ce este discriminare dacă eu îți spun ceva evident: ești gras, de exemplu. Nu știai că ești gras? Trăiai cu impresia că ești fototapetmodel și ți-am spulberat orice speranță? N-ai auzit de acel element decorativ, oglindă pe numele lui? De ce îmi tot povestești de discriminare dacă eu doar am atribuit un atribut.Ești gras, și-am spus cum ești. Am și eu una bucată burtă, și vreo 100 kg. Nu mă supăr dacă-mi spui gras. Nici burtos.

Exclud de aici injuriile, sau atributele cu conotație negativă, cum ar fi grasule, umflatule, butoiule, rotofeiule, și altele. Dacă sunt folosite cu intenția de a răni, da, nu sunt de acord. Eu vorbesc doar de niște atribute. De a-i spune unui om gras: bă, ești cam gras, părerea mea. Fără intenția de a răni sau supăra persoana.

Azi am văzut doi țigani care cerșeau.
De ce nu pot spune țigan fără să fiu acuzat de rasism? De ce ești rasist dacă spui “uită-te la țiganul ăla de colo”. Cum ar trebui să spun? Uită-te la romul ăla de colo? Sau uită-te la acel cetățean de etnie rromă. De ce?
Din nou, exclud orice intenție de a jigni, de a supăra. Pentru asta există alte atribute. Dacă vrei să fii rasist spune cioară, nespălat, sau cum îți mai trece prin cap. A spune țigan cuiva nu te face rasist.
Aș putea să  continui cu negri sau afro-americani, dar nu mă interesează.

Discriminare rasială = supunerea cetățenilor de o anumită rasă la tratamente deosebite, la persecuții; discriminație
rasism = Teorie social-politică care susține inegalitatea biologică și intelectuală a raselor umane

Prin urmare, azi am văzut un țigan gras, nu un cetățean de etnie romă supraponderal. Și o spun fără nici o urmă de dușmănie, fără idei că ei ar fi inferiori celorlalți. 
Semnat, 
Un grăsuț mai burtos 🙂
PS. Da, și acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu persoane sau situații reale este pur intenționată. 
PS2 (partea serioasă a articolului): Nu sunt de acord cu faptul că oamenii sunt judecați după etichete. Toți oamenii sunt egali, și trebuie să se simtă egali. O etichetă este doar o etichetă, și asta trebuie să rămână. Nu un predictor al comportamentului, al trăsăturilor de personalitate ale individului

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.