Dacia nova tunata

De ceva vreme – vreo 4 ani  – sunt posesor de Dacia Nova. Contrar a ceea ce se spune despre Dacia, în special despre Dacia Nova, este totuși mașină. Spre deosebire de alți șoferi, eu am preferat să-mi tunez singur mașina. Ce a ieșit, ascultați aici:
Majoritatea mașinilor au tobă sport. Eu am avut tobă lipsă. O bordură năstrujnică a fost de vină. Când porneam mașina, mai ales noaptea, se întâmpla ceva cam asa:

După câteva observații prietenești “dacă nu-ți pui toba aia să vezi ce amendă-ți dau” Am decis să renunț la acest element de tunning. Dar nu de tot. Pentru că, acolo pe țeavă, undeva pe lângă saxofon și-a făcut apariția o găurică tunată. Cum nici poxipol nici siliconul nu i-a venit de hac, am lăsat-o acolo, imaginându-mi că-i element de tuning.
Un alt element de tunning prezent la majoritatea mașinilor tunate este … caroseria tunată. Dacă ei au mașina tunată, a mea e trăznită. Unii tunologi tunează mașina cu diferite forme, desene, ba pe portieră, ba pe aripi, ba pe capotă. Eu mi-am tras un desen original pe portiera din partea șoferului, care se întinde pe portiera din spate, și se termină pe aripa din spate. Un desen abstract, foarte frumos, din cea mai de calitate rugină existentă pe mașina mea. Atât de de calitate este încât prin unele locuri – pe unde a crezut ea de cuviință –  a pătruns și pe cealaltă parte a tablei.
Partea proastă e că unii colegi de trafic, precum ARR, RAR, nu înțeleg această artă care este pictura în rugină.
Știți mașinile acelea din filmele cu negri, care sar de cur în sus? Mașinile care sar de cur în sus. Nu mă interesează de ce sar negrii. Albii știu sigur că nu pot să sară (am făcut o glumă aici 🙂 ). Ei bine, și mașina mea făcea la fel. Fenomenul prin care mașina mea a ajuns să sară așa se numește “amortizoare spate distruse”.
Dar mă bucur că mai sunt și alții în situația mea: dovada.
Dar cum drumurile noastre nu mi-au permis să circul cu astfel de element de tuning – cădeam dracu în vrreun șant – am renunțat la el, montându-mi amortizoare cu gaz. 
Ca orice mașină care se respectă, ar și câteva mici probleme, cum ar fi un consum GPL de 7/100km mixt, benzină la fel, o viteză maximă 150km/h, și altele nu-mi mai aduc aminte acum…

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.