un cutremur si o poveste reala

Prin 2004 a existat un cutremur.
Și dacă tot se discută despre cutremure, mi-am adus aminte de acesta.
Prin 2004 eram prin Iași. În seara cutremurului mă aflam la niște prieteni care se încăpățânau să locuiască in complexul studențesc Tudor, deși nu mai erau la facultate de ani buni.
Tocmai degustam o țuică de la bunica. Țuică de la bunica mea. Țuica de la bunica mea are o proprietate extraordinară. Te îmbată fără să știi. La prima degustare ai impresia că e cea mai slabă țuică pe care ai băut-o. Dacă nu ești cunoscător – ca mine – te aventurezi și bei. Un păhărel, două, trei. Ceea ce au făcut și prietenii mei. După cîteva păhărele, te trezești ba sărind de nebun în pat crezând că e trambulină, ba dând cu capul în ușa de la șifonier, ba rupând perdelele și fluturând noul steag pe geam urlând Libertate – ceea ce au făcut și băieții care nu m-au crezut că e tare “ce e asta mă … apă? ia dă dana aia”.

Eu care cunoșteam proprietățile extraordinare din Țuica de la bunica m-am oprit când au început să se învârtească totul cu mine.
Prietenii fiind ocupați acum, le-am lăsat restul de țuică și am plecat acasă. Cum eram și eu puțin influențat de Țuică, am coborât scările de la etajul 4 la parter prin sărituri peste 3 sau 4 trepte. Uite-așa am pierdut cel mai mare cutremur din ultima perioadă, care s-a găsit să se manifeste când zburdam eu precum cangurul pe trepte. Dar partea interesantă acum urmează:  Din căminele T9, T10 se vedea foarte bine fabrica de bere de peste Bahlui (mi se pare că au dărâmat-o acum, dar atunci funcționa).
Toată lumea era afară, am aflat și eu de cutremur, și supărat că nu l-am simțit am plecat agale, pe jos, acasă – tocmai în Tg Cucu.
Când să plec… a inceput zgomotul. Un zgomot foarte puternic venind dinspre fabrica de bere. Am înțeles mai târziu că de la cutremur s-a agitat amestecul și au dat drumul la niște supape de siguranță.
Dar lumea nu știa atunci, și străzile din apropiere începură să se golească pe motiv că explodează fabrica de bere.
Toată lumea fugea in case, eu mă depărtam încet de fabrica de bere care urla din ce în ce mai tare și mă apropiam încet de casă.
În timp ce toată lumea se agita, văd un grup de trei sau patru copii – cred că erau liceeni – alergând cât îi țineau picioarele SPRE fabrica de bere, țipând:
– Explodează fabrica de bere !!! … haide … avem bere pe gratis … nu știu ce s-a întâmplat cu ei, nici eu nu aveam puterea necesară de a mă întoarce și de a-i urmări, dar nu au avut parte de bere. N-a explodat nimica.
Și așa, chiar dacă nu am avut ce povesti la capitolul “cum am petrecut cutremurul” tot am avut o poveste. amuzantă. Spre deosebire de amicii care au rămas cu țuica, amici care nu mai știau nici ce dimineață era a doua zi dimineața.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.