taverna cu fantome

Citisem undeva că pe undeva este un restaurant, bar, club, bombă, cambuză care nu are scrumiere. Și oamenii aruncă mucii mucurile de țigară pe jos, capacele de bere, suc, apă minerală, cola cu rom, cola fără rom, vodcă cu ecoland pe jos, și asta e la mare căutare. Voiam să zic trendy da nu știu ce dracu înseamnă și de cât  să mă uit în dexonline mai bine mai scriu câteva rânduri în care să spun că nu știu ce înseamnă.
Bun. Problema lor, mucurile lor, sănătatea lor.
Îmi pare rău pentru băieții ăia … au ei bar, sau ce au, da’ originalitate ciuciu.
Altcineva a inventat (sau a reinventat fără să știe) barul fără scrumiere.

Acum mulți ani în urmă, pe când scria musca pe perete (da, citeam basme când eram mic) exista în Iași un fel de ceva, care se numea taverna cu fantome. Niște copchii, ca și noi de altfel. Desenaseră ei niște buhuhu pe pereți, și gata barul. Nici măcar wc nu aveam în apropiere. Care aveau vezica jubiliară mai rezistentă ajungeau până la o clădire în apropiere, care nu, existau boscheți, tufe, pantaloni, etc.
Pe vremea când bântuiam eu pe acolo nu cânta nimeni live, decât un calculator amărât, cu un playlist modest. Partea frumoasă era că după ce se termina o melodie oricine se putea duce acolo, putea să pună orice melodie voia, cu condiția să fie metal. Și să nu mă mai depărtez și mai mult de la subiect, voiam să zic că:
Acolo nimeni nu golea scrumiera, nimeni nu venea să te întrebe ce vrei să comanzi nimeni nu venea să îți ia sticlele de bere sau ce mai aveai pe acolo de la masă. Dacă n-aveai bani, puteai să vii și cu vinul sau țuica ta de acasă. Nu se supăra nimeni. Oricum îl/o  terminai și tot de la ei luai de băut. De fiecare dată când ajungeam acolo, eram doi care rămâneam pe baricade până dimineața. Și dimineața barul era plin de sticle goale, de pachete de țigări goale, de mucuri de țigări, de capace de bere, de pungi de chipsuri, pe mese, pe scaune, pe sub scaune. Practic era ca la mare. Cum vara nu mai găsești nisip, ci un covor de resturi, așa și aici. Peste podea se așternea romantic în lumina dimineții un original covor de mucuri de țigară, scrum și capace de bere.
 Beat that, măi local de fițe care arunci scrumul și mucul de țigară pe jos!
 PS. Am auzit acum ceva vreme că au închis taverna cu fantome; am plecat de prea mult timp din Iași să mai țin legătura cu cei de acolo.
altPS: Da, știu nu era tocmai igienic…

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.