Poliţia rutieră locală

În goana mea de azi dimineaţa  după un buchet de ghiocei – pe care nu l-am găsit – m-am convins încă o dată de eficienta poliţiei locale – fostii comunitari.
Eram în pitorescul (chiar dacă nu pe observă ironia, ea există) meu oraş Râmnicu-Sărat. Alergam după ghiocei, cum spuneam. Undeva există o intersecţie. O stradă principală care se intersectează cu o altă stradă – sens unic. Acolo la intersecţie stătea pitită politia locală. Pândea pe cei care intrau în intersecţie, venind pe contrasens, pe strada cu sens unic.
Asta nu ar fi fost o problema, numai că cei care veneau pe contrasens nu aveau nici un semn care să-i avertizeze. A existat un interzis, dar probabil l-cu furat ţiganii pentru fier vechi.
Cei din zona stiau de problema. De aceea erau opriţi numai cei care nu erau de buzău. Poliţaiul comunitar le arăta semnul de sens unic, iar contravenientul se gândea probabil că nu a văzut semnul de interzis, nu că acesta nici măcar nu exista.
Ce mi s-a părut ciudat e că ăştia comunitari dădeau amenzile, iar un miliţian de la rutieră stătea în maşină (maşina era poliţia locală, nu de la rutieră). Ieşea din când în când din maşină, şi atât.
Am avut noroc – sau ei au avut noroc – că nu m-au oprit şi pe mine. Că eram pus pe scandal.
Că au oprit un bătrânel cu maşină de prahova (o dacie de prin 80), şi tot se ruga de ei să nu-i dea amendă. Dar cum bunăvoinţa miliţianului de la rutieră (acum şi a fostului comunitar) e cunoscută ca şi vaccinul anti-sida…
Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:37 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.