politia comunitara din Focsani

Citind ultimul articol de pe blogul  lui Crintea Valerică , mi-am adus aminte de cât de deșteaptă și de corectă este poliția Comunitară din Focșani. Este o întâmplare de prin vară, dar am uitat de ea. Acum am găsit pozele – tre să am și dovezi, nu? – și m-am pus pe scris. M-am ridicat de pe scris, și a ieșit articolul:
Era o călduroasă ziuă de vară. Soarele strălucea puternic în spatele norilor care umbreau cu razele lor strada NuȘtiuCumSeNumește, dar care face legătura între rondul de la teatru și Ceasul Rău. Da, în Focșani. Eu eram la bordul bolidului meu marca Dacia Nova, tunată (scriu într-un articol viitor cum e tunată).
După cum se vede mai sus, omul a parcat și a uitat să tragă frâna de mână. Ghinion. Cum un ghinion nu vine niciodată singur, tocmai trecea pe acolo …PATRULA. Dar nu orice patrulă, ci patrula milițienilor comunitari.  Și cum trec ei așa nepăsători cu gândul la ce șpagă or să mai ia pe ziua respectivă, ce văd ei?!?!?! O sursă de spagă !!!!! Au bulbucat ochii cât cepele, și au început să se scarpine după ureche “Cum îl prindem bă noi pe ăsta?”

Probabil celălalt a spus “Bă, hai să băgăm și noi la dosar o amendă că ne trimite șefu în vacanță dacă doar consumăm gazul degeaba. Scoate și tu camera aia cu care ne-am pozat la chefu lu colegu, și bagă niște poze. Nu mie Băăăă, mașinii.”
Și s-a pus omul pe treabă:

De aici nu am mai făcut poze, că prea băteam la ochi. Dar am asistat la următoarea scenă:
Trece un echipaj de la rutieră pe acolo. Nu mai zic că se circula foarte greau din cauza acelei mașini, dar așa era. Rutiera oprește in fața comunitarilor, care la momentul acela erau în mașină, așteptau proprietarul. Cei de la rutieră au coborât din mașină, și unul din ei – un polițist firav de vreo 2 metri și cred că peste 100 kg – a pus o mână pe mașină să o împingă la loc, să fluidizeze traficul. În momentul acela, communitarii au sărit ca arși.
“Las-o bă acolo, ce faci? Las-o, n-o mișca, noi am găsit-o”,
Cei de la rutieră s-au uitat mirați la comunitari – cu gândul probabil că mare e grădina poliției comunitare – s-au urcat în mașină și au plecat.
Nu mai știu ce s-a întâmplat că a trebuit să plec, dar bănuiesc: comunitarii au așteptat acolo proprietarul mașini, chiar dacă au blocat o bandă de mers, i-au cerut socoteala, și au făcut schimb: ori amendă, ori șpagă. Dar ceva a fost sigur.
Cam așa înțeleg comunitarii noștri – aka poliția locală, aka gardieni publici – să vegheze la bunul mers al lucrurilor. Blocându-l.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.