Oameni

Avem oameni, buni, răi, altruiști, ai dracu, de toate felurile. Nu prea te gândești de câte feluri sunt până nu ai de-a face cu ei. Eu întotdeauna am mers pe premisa că oamenii sunt buni și cinstiți până la proba contrarie. Totuși, la premisa asta s-a adăugat și cea cu “nimeni nu-ți dă nimic pe gratis, nimeni nu vrea să te ajute dezinteresat”. Știu că se bat cap în cap, dar m-au ajutat să nu iau (prea multe) țepe, să nu fiu păcălit sau înșelat. Au existat excepții, dar nu vorbesc despre ele. Cel puțin nu acum.

Înțeleg oamenii, înțeleg felul lor de-a fi. Nu înțeleg însă răutatea gratuită.
Nu înțeleg cum oameni cărora nu le-am făcut nimic pe care nu i-am supărat nimic, fac rău. Nu am să pot înțelege…
Într-un post anterior scriam de cum am salvat de la moarte 4 căței, care au rămas trei. Nu contează. Au mai venit în spatele blocului trei căței. Toți de talie mică. Cel mai mare dintre ei abia avea două palme înălțime.
În seara aceasta când am ieșit cu câinele la plimbare, toți cățeii din jurul blocului erau întinși pe jos, cu o baltă de sânge sub ei – toți, dar absolut toți au fost otrăviți. Asta după ce acum câteva zile ea sunase la un adăpost în Focșani, și urma să-i ducem acolo. Nu făceau rău nimănui. Stăteau toată ziua și se uitau în sus la ferestre, poate le-o mai arunca cineva ceva. Nu erau cățeii mei. Toată lumea le dădea de mâncare.
Iar omul ăsta i-a otrăvit, deși știa că-i luăm de acolo și-i ducem la adăpost. De ce? Nu-mi dau seama.  Ce a încercat să demonstreze cu asta? Nici asta nu-mi dau seama…
Știu, e un post aiurea… Dar îmi pare rău pentru ei. Nu erau vinovați cu nimic. Nu au supărat pe nimeni.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.