Japonia Romania

Sunt oripilat. Nervos și oripilat. Nervos, oripilat, dar, dacă stau bine și mă gândesc – tot bine – și trist.
Da, avem o catastrofă în Japonia. Îmi pare rău pentru ei, normal. Dar nu mă apuc să urlu în gura mare pe bloguri și pe site-urile de știri că vai ce e acolo, și să mă văicăresc și să mă tânguiesc de parcă mi-aș fi pierdut vreun picior pe acolo.

Cu ce îi ajută pe ei vorbele mele de bine? Cu cei îi ajută pe ei faptul că eu urlu  pe aici că vai ce rău îmi pare?  Normal că regret ce s-a întâmplat, dar atât. Și dacă aș putea ajuta cu ceva, aș face-o. Dar fără să mă laud. Părerea mea e că toți ăștia care donează, fac, dreg și apoi se laudă pe unde pot cu ce au făcut ei nu sunt altceva decât niște ipocriți enervanți. 
Și cum nu era de ajuns, apar mai marii presei noastre care se apucă ei, deștepții (aici ar fi trebuit să trec niște cuvinte de bine dar nu înjur) să facă comparație între România și Japonia.
Comparație între România și Japonia.!?!?! Cum dracu mă să compari o românie care din toate punctele de vedere este cu zeci sau chiar sute de ani in urmă ….  cu Japonia.
Că japonezii țineau rafturile din magazin, și aparatura de pe birou în timpul cutremurului. Păi nu e normal? Dacă ei sunt conștienți că au clădiri consolidate și că nimic nu s-ar putea întâmpla rău din punctul ăsta de vedere… ce puteau să facă? Să fugă, așa de nebuni, urlând cuutreemuuurrrr?
Cred că și la noi ar fi fost aceeași situație dacă aveam clădirile de la japonezi. Dar dacă la noi la cea mai mică vibrație riști să cobori cu tot cu apartamentul, cum să nu fugi mâncând pământul pe unde apuci la vreun cutremur?
Nu putem face comparații între România și Japonia, pentru că nu ne vom ridica niciodată la nivelul lor. În nici un domeniu. Când voi vedea un Boc sau un Băsescu că-și face sepukku că a ajuns țara în asemenea hal o să-mi schimb părerea.
Până atunci …

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.