În România in sec 21 câinii sunt otraviti pe străzi

Nu mai repet ce am scris în postul precedent.
Dar un vecin mi-a spus azi:

– Știi cine ți-a omorât cățeii? Primăria. Era duba primăriei aici și le-am zis că e un câine mort acolo și mi-au zis că știu. 

În plus, o vecină a spus același lucru. “O dubă a primăriei a venit aseară și a așezat cutiuțe cu mâncare otrăvită la fiecare coș de gunoi”.
Este vorba de Orașul Panciu, și primăria despre care vorbeau vecinii era, evident, Primăria Panciu.

Eu nu acuz pe nimeni. Nu fac nici o afirmație nefondată. Nu am  văzut cu ochii mei, nu știu ce s-a întâmplat. Tot ce am scris mai sus mi-au spus vecinii. Și ca un vecin bun ce sunt, îi cred.
Voiam să fiu ironic dar nu-mi iese de data asta. Aici nu e vorba nici de eutanasiere, nici de sterilizare. Aici nu e vorba de problema câinilor fără stăpân. Aici este vorba de o infracțiune, în primul rând. Este vorba de legea 205/2004. În al doilea rând, nu poți, dar chiar nu poți să-i otrăvești și să-i lași acolo unde au murit. Și n-au murit chiar în cele mai confortabile condiții. Nu mi se pare corect ca acei câini morți – otrăviți – să devină mingea de fotbal a copiilor care veneau de la școală. De asemenea, nu mi se pare corect să se joace copiii, pe iarbă, iar la 2 metri de ei să zacă vreo doi căței morți. Pe cei care s-au târât pe sub mașini nu s-a sinchisit nimeni să-i ia.
Pe lângă câini am văzut și o pisică moartă în aceleași condiții, doar că,  avea și zgardă și medalion la gât. Pe cine dă proprietarul pisicii în judecată? Pe primărie? Pe primar? Sunt convins că nu vor recunoaște nici în ruptul capului așa ceva.
De aceea, repet. Nu acuz pe nimeni. Nu am zis că primăria Panciu, în frunte cu Primarul e responsabilă de otrăvirea câinilor vagabonzi, nu am de unde ști asta, prin urmare nu fac nici o acuzație.  Am scris aici doar ce mi-au relatat vecinii.Cu toate că …
PS. Nu, nu sunt din Panciu. Dar mai stau și pe acolo câteodată

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:37 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.