Sa mancati bine

Făcând abstracție de faptul că îmi e foame aproape tot timpul (de când nu mai fumez), nu sunt un mare gurmand. De fapt, nu-mi place nici măcar cuvântul “gurmand”.
Cu toate astea …

De fiecare dată când intram în Brașov, mâncam o shaorma. Nu mai știu locația, nici denumirea shaormeriei, dar era în apropiere de SIF Transilvania. Pe vremea aia era 15 lei cutia – luam la pachet – cam cu tot ce trebuie să saturi un stomac flămând. Ultima dată când am ajuns în Brașov eram mort de foame, am mâncat toată shaorma aia în 5 minute. De atunci, din păcate, mi se face rău numai când mă gândesc la shaorma. Și acum, când scriu despre ea mi se face rău. Și îmi pare rău, că era cred cea mai bună shaormă.
 În Cluj există un local unde se mănâncă  un “Platou Valahia”. Am impresia că restaurantul se numește “Restaurant Valahia” dar n-aș băga mâna în foc. Platoul ăsta era de fapt o farfurie mare (de lemn parcă) plină cu mușchi de porc, slănină afumată,  mici, cârnați, o grămadă de garnituri, și multe alte chestii.Toate la un loc.
Undeva prin Apuseni există Pensiunea MamaUța. Am ajuns acolo din greșeală mai mult, prin 2008. Erau în renovare, nu am înnoptat acolo. În schimb aveau o “mămăliguța mama uța ” genială. Mămăligă, amestecată cu șuncă, brânză, ouă, și margarină. Partea interesantă e că ni s-a povestit istoria pensiunii și a locurilor, de Mama Uța în persoană.
Astea sunt trei locuri în care m-aș întoarce întotdeauna cu plăcere. A… era să uit de micii uriași de la Albota. Sau de super-pizza de la Craiova (din păcate am uitat numele localului) și ar mai fi și alte locuri, dar mi s-a făcut foame, așa că public ăsta și mă duc să iau micul dejun (cu 8 ore mai devreme).
LE. L-am găsit, se numește într-adevăr Restaurant Valahia.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.