Profetiile care NU se autoindeplinesc

Cu ceva (multișor) timp în urmă, dacă-mi aduc bine aminte, am învățat ce sunt aceste profeții. În câteva cuvinte, noi, ca oameni avem anumite expectanțe. Aceste expectanțe ne determină să ne comportăm într-un anumit fel. Felul nostru de a ne comporta are repercusiuni asupra persoanei cu care interacționăm. Prin urmare, persoana cu care interacționăm se comportă in concordanță cu felul în care ne comportăm noi, ceea ce confirmă expectanțele noastre.
Dacă sună complicat, mai punem, și un exemplu exemplificativ:
Niște nu mai știu cum îi cheamă au făcut  un experiment. Le-au dat unor studenți poze cu niște fete pe care urmau să le cunoască telefonic. Unele erau poze cu fete urâte, alte poze erau cu fete frumoase. Cei care credeau că stau de vorbă cu o fată drăguță, au tratat-o pe cea cu care vorbeau la telefon cu căldură, au fost sociabili. Ceilalți au avut o atitudine rigidă, distantă. Fetele sau comportat prin urmare in concordanță cu comportamentul băieților. Fetele despre care băieții credeau că sunt frumoase s-au arătat prietenoase. Celelalte au fost deranjate de modul de a se comporta al băieților, și au abordat o atitudine distantă.
Deci, teoria, practica, experimentele spun că dacă eu mă comport distant și rece cu X, așa se poartă și X cu mine. Dacă, dimpotrivă, mă arăt prietenos, zâmbitor, sociabil cu X, și X ar trebui să fie la fel.
Un lucru nu înțeleg. De ce teoria asta nu se aplică și la ghișeele băncilor, oficiilor poștale, la fisc, la impozite și alte ghișee? ? ?

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.