concluzii la Valentine Day

După cum se știe, sau cei care nu știu au aflat acum, ieri a fost Valentine Day. Ziua Sfântului Valentin. Pe 14 februarie. Deși in calendarul ortodox e un Sf Valent pe 16 februarie, iar în cel romano-catolic e unul pe 13 februarie.
De ce-l sărbătorim pe 14 februarie? Presupunând că e vorba de același sfânt, probabil s-a făcut media și au rotunjit prin scădere.

De ce sărbătorim Valentin și nu Dragobete? Din cauza numelui. Cum majoritatea dintre noi aderă la “american dream”, Valentine sună mai cool (am învățat un cuvânt nou) decât Dragobete.
Păi cum poate puberul nostru din ziua de azi să zică “Dragobetele sărută fetele” când poate să recite un “happy Valentine Day” cu un accent englezesc stors din toate corzile(sau coardele?) vocale?
De ce atâtea daruri și cadouri? Pai … pentru personajul din paragraful anterior – pe care îl vom numi în continuare puber – este doar un pretext. Nu mai continui pentru ce este pretextul…
In închiderea programului, stau și mă gândesc:  pentru ce ai nevoie de o anumită zi să-i spui ei/lui niște chestii?
Adică, să-i spui ce vrea (sau eventual ce nu vrea) să audă într-o zi special inventată pentru asta?!? Unde mai e surpriza, suspansul, creativitatea.
Cel mai original cadou de Valentine Day ar fi …nimic.
– Ce mi-ai luat?
-Nimic. Suprrizăăăăă….
N-ar fi mai original așa?

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.