Domnu Vecinu

Astăzi, de dimineață până seara, am avut treabă la mașina ei, cam de la 8 până pe la vreo 4 după-amiaza. La ea acasă, căci acolo s-a întâmplat întâmplarea.
A trebuit să dau tot bordul lagunei jos, deoarece eu, cu câteva zile în urmă, am avut ghinionul de a porni-o cu ventilatorul din bord setat la maxim. Și cum eu sunt norocos (a se citi ghinionist), ce s-a întâmplat? S-a ars! Nu s-a ars siguranța, care se schimba în două minute, nu s-a ars nici măcar ventilatorul, care și ăla se schimba in câteva minute. S-a ars un contact la butonul de unde se reglează ventilatorul, pentru care trebuia dat jos aproape tot bordul. Aproape TOT bordul.
Deschid aici paranteza și spun că m-am speriat degeaba, deoarece, spre deosebire de Nova mea la care demontatul bordului durează cam o jumătate de zi, la lagună – cu manualul în față a durat câteva ore.
Închid paranteza, și trec la subiect, căci nu despre mașini era vorba.
Cum munceam noi de zor la mașină, vine un vecin de-al ei. Nefiind vecinul meu, nu am zis nimic. Nici măcar nu l-am băgat în seamă, decât după ce a deschis gura.
Și a început să ne spună că după ce reparăm, să luăm mașinile din fața blocului lui că nu-l interesează cum e la noi – cei doi căței dintr-un post anterior au făcut mici stricăciuni remediabile – că la el e curățenie, și să nu lăsăm mizerie pe jos… etc. etc.
Drept răzbunare, după ce a plecat vecinul cel rău, am început să comentez, la adresa lui, eu vorbind cu ea. Ia uite ce vecini ai tu… ce mizerie am făcut, să-și vadă de treaba lui… și alte câteva cuvinte de bine.
Partea bună este că m-am descărcat, și că vecinul nu m-a auzit. Partea proastă este că m-a auzit nevastă-sa, care era pe balcon.
M-am simțit prost față de ea, că dacă eram acasă la mine îi ziceam eu destule vecinului. Fiind în deplasare, nu-mi permit să mă pun rău cu lumea. Nu e frumos, și ăia 7 ani de-acasă chiar mi-i amintesc foarte bine.
Dar eu nu înțeleg cum funcționează mintea unui vecin al dracu’. Că mai sunt și vecini de treabă … Slavă Domnului.
Dar pe omul ăsta, nu-l înțeleg. Nu am parcat niciodată în dreptul blocului lui. Nu am făcut niciodată gălăgie, scandal, nu am dat niciodată muzică tare. Nu am făcut niciodată mizerie în dreptul blocului lui. Și dacă s-a mai întâmplat să mai uit vreo sticlă de ulei sau vreo lavetă, am luat-o a doua zi.
În condițiile în care nu l-am deranjat niciodată cu nimic, nu am făcut mizerie în fața blocului lui, nici măcar nu am parcat niciodată în fața blocului lui… ce l-a motivat să vină la noi să ne zică să ne luăm mașinile de acolo – am uitat să zic că și nova mea era parcată acolo, că aveam toate sculele în ea. Doar nu l-am deranjat cu nimic. Și nu eram un puști care lucrează la bicicletă în spatele blocului și scuipă coji de semințe. Am și eu 30 și ceva de ani, și normal că mă deranjează astfel de atitudine.
Și în plus, erau destule gunoaie lăsate de locatarii acelui bloc acolo.
Dacă plecam și lăsam mizerie, mai înțelegeam, dar așa?
Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.