Cum scapam de maindanezi

foto:fotolia.com

Ca oameni civilizați ce suntem, punem la punct un plan pentru eliminarea câinilor vagabonzi.

1. Facem adăpostul. Nu e nevoie de vile cu 4 etaje. Doar de un adăpost. Problema hranei nu se pune. Sunt mii de voluntari gata să contribuie zeci de ONG-uri care ar rezolva problema asta.
2. Luăm un veterinar. Fonduri pentru sterilizare au fost și vor fi. Chestia este să fie folosite unde trebuie.
3. Găsim echipa care să se ocupe de strângerea câinilor vagabonzi.
4. Începem acțiunea. Strângem câinii. Îi sterilizăm. Cei agresivi rămân în adăpost, ceilalți înapoi de unde au venit. Neapărat înapoi de unde au venit.
Câinii sterilizați rămân pe stradă, cei agresivi în adăpost.
Durata media de viață a unui câine este de aproximativ 10 ani. În condițiile astea, în cât timp problema câinilor vagabonzi va ajunge una “neglijabilă”?
Din păcate, programul ăsta există. Eu l-am simplificat, dar el există. Cine se face vinovat de atacurile acestor câini? Cei care nu l-au pus în aplicare când trebuia.
Așa s-ar proceda într-o țară civilizată.
Dar la noi nu …. cumpăram otravă, bâte, răngi,  și plecăm la vânătoare de maidanezi. Că de .. suntem oameni civilizați, nu ?
Da, știu .. durează prea mult, nu mai avem răbdare, nu mai putem ajunge seara acasă, suntem atacați, nu-i mai suportăm, îl batem, îl lovim dăm cu mașina peste ei… dar  parcă nu așa se procedează. 
Dacă un șofer beat a lovit pe cineva pe trecerea de pietoni, nu ne apucăm acum să închidem toți șoferii beți pe care-i vedem. Sună ciudat, nu? Situația e tot cam așa și la maidanezi…
Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.