Trandafirul Imparatului

Cică era odată un împărat căruia îi plăceau foarte mult trandafirii. Şi atunci el porunci grădinarului său să-i facă un trandafir cum nu mai există altul. Cel mai frumos trandafir din tot regatul. Cu cel mai frumos şi mai îmbietor miros. Atunci grădinarul s-a pus pe treabă.  A altoit diverse tipuri, a căutat, s-a documentat, şi a reuşit să facă cel mai frumos trandafir. Era un trandafir de un roşi aprins, catifelat, foarte mare şi un miros aşa de puternic de a pătruns în tot palatul. Toată lumea se întreba de unde este mirosul acela dumnezeiesc.
Împăratul era foarte mândru de trandafir, de munca depusă de grădinar. S-a apropiat de trandafirul care îl ademenea cu cel mai frumos miros din câte există. L-a privit, l-a admirat, şi s-a aplecat să-l miroasă mai bine. L-a apucat de tulpină şi a sărit ca ars înapoi.
Se înţepase într-un spin al trandafirului.
Atunci s-a încruntat şi a poruncit grădinarului să “facă” un trandafir fără spini.
După multă muncă grădinarul s-a întors la Împărat cu acelaşi trandafir roşu, catifelat, dar fără nici un spin. Împăratul, încântat peste măsură, s-a aplecat să miroasă trandafirul  …. dar acesta îşi pierduse orice miros!
Nervos, a cerut explicaţii grădinarului, care fără să-şi piardă cumpătul, i-a răspuns.
-Ceea ce doriţi  nu este posibil. Trandafirul este minunat, într-adevăr. Dar nu poate fi şi frumos mirositor şi fără spini în acelaşi timp. Ori are miros îmbietor, dar are şi spinii care îl protejează, ori nu mai are nici un spin, dar în cazul acesta îşi pierde orice miros.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.