teapa romaneasca

Se dă una bucată firmă de confecţii. Cu toate că “firmă” e mult spus. Se mai dă şi o companie englezească, companie ce de ceva vreme trimite de lucru acestei firme. Ba mai mult, a trimis şi o maşină specială, pentru anumite operaţii. Pentru a lucra cu compania englezească. După ce a terminat comanda ce necesita maşina specială, compania englezească a cerut maşina înapoi. Ce a făcut firma? S-a făcut că plouă. englezu’  nu a făcut din păcate nici un contract, nici un act care să ateste că acea maşină e de fapt a lui.

Firma noastră rromânească a profitat. Englezul a trimis reprezentanţi, să discute civilizat. A aflat că maşina este folosită pentru a lucra şi pentru alte firme. De, şi-au dat rromânii seama că era o sursă de bani. Bineînţeles că s-a supărat, şi a venit în România. A venit şi cu banii pentru ultimele facturi, să se achite de orice datorie faţă de această firmă.
S-a dus la fabrică să discute cu şefii. Lăsând la o parte faptul că muncitorii au sărit la el că de ce nu le-a plătit (el plătise totul, dar şefii de acolo au spus muncitorilor că englezul nu a dat banii, ca să nu le dea salariile), ce au făcut cei de la fabrică?
A sunat la 112. Că îi agresează muncitorii. Îi felicit totuşi pe poliţişti că nu au crezut ce au spus cei din fabrică şi s-a rezolvat fără proces verbal, fără nimic. Se pare că actul care dovedeşte că maşina a plecat din Anglia şi a ajuns in rRomana nu e de ajuns.

Într-un final, după multe negocieri, omul şi-a recăpătat maşina.

Pentru omul acesta, pe care îl cunosc, este a doua ţeapă luată în rRomania. După ce acum mulţi ani a împrumutat – tot fără acte doveditoare – o altă firmă , care a uitat să mai returneze datoria. Procesul cu această firmă nu s-a terminat nici acum.
Acum stau şi mă gândesc, câţi din ăştia or fi în românia. Câţi străini care au venit l-a noi au luat ţeapă ? Câtă încredere să mai aibă un străin să deschidă o afacere aici?

Cineva acum mulţi ani îmi spunea că în Canada e valabil şi un act scris pe un şerveţel. Nu am de ce să nu-l cred, omul venise în România după mai bine de 10 ani de stat în Canada.
Are cineva curajul în rRomânia să facă asta?

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.