Sa desfundam canalul neamule

Din ciclul de emisiuni “Si totuşi prostia… ” vă prezentăm  episodul “Marea desfundare”.  Nu m-am horărât dacă să fiu serios sau ironic.
Astăzi am aflat că Dorel de fapt nu a murit, ci lucrează la o firmă de desfundat canale sub presiune. Ştiu că nu sună corect gramatical, dar asta făceau. Erau cu o pseudo-auto-utilitară, şi se chinuiau să desfunde un canal. Nu ştiu ce era în canalul ăla şi nici nu m-a interesat.
Dar procedura de desfundare merită toată atenţia. Dacă aveam cu ce, filmam toată scena. Aşadar:
Se dă o intersecţie normală, fără pretenţie de intersecţie semaforizată sau dirijată. Canalul buclucaş se afla, nu în intersecţie, ci undeva dincolo de trotuar, cam la trei metri de stradă. Soluţia cea mai simplă era să parcheze utilitara lângă canal, chiar dacă bloca un sens de mers. Dar nu, ei voiau să urce pe trotuar. După 10 minute de chin şi de “dăi dăi dăi, mai la stânga, … hai mai la dreapta, dăi, stai … maşina băăăăăăă”, au renunţat. Mai aveau câţiva centimetri si modelau un Espero care stătea nevinovat în apropiere.
Au lăsat maşina în stradă, cum era normal, au deschis în spate şi au scos furtunul de desfundat. L-a luat Dorel (căci despre el era vorba) ajutat de un Dorel secund, şi au început să tragă de furtun. Au scos vreo 20 de metri de furtun, şi ar mai fi tras, dacă nu ieşea şoferul să strige “Inapoi băăăăăăă, unde vă duceţi??? Canalu-i aicia băi…”.
După asta şi-au pierdut tot farmecul, şi am plecat acasă. Dar am rămas la concluzia că, aşa cum în fiecare miliţian zace un Garcea, în fiecare muncitor zace un Dorel.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.