pana de idei

Titlul ăsta mi-aduce aminte de o reclamă stupidă de la radio (eu în maşină ascult doar radio):

– Hai vino… (…)
– Nu pot, am pană pe faţă.
– Păi bărbiereşte-te, ce eşti găină?

Nu mai ştiu la ce era, dar mă distra de fiecare dată, că mi-l imaginam pe ăla cu pene pe faţă. Ce să-i fac, câteodată imaginaţia o ia pe arătură.
De vreo câteva zile cred că am căzut cum se spune în butoiul cu melancolie (că cel cu vin nu era pe-aproape).
Probabil este astenia asta de primăvară. Probabil mi-am adus aminte că de 2 ani nu am şi eu un job serios, ca tot omul.  Chestia cu freelancerul dă roade, dar azi dimineaţă am văzut nişte (multe) fire de păr alb şi involuntar m-am gândit la pensie. Care pensie, dacă eu nu dau bani statului, să mă ajute la bătrâneţe? 🙂
Cum spuneam, melancolie, apatie, depresie, ceva din toate. Când eram la facultate şi a trebuit să învăţăm tot DSM.ul (un fel de biblie a psihiatrilor, cu vreo 1000 de pagini) mă analizam la fiecare afecţiune nouă pe care o citeam. Am? Nu am! Aşa am ajuns la concluzia că n-am nici pe dracu!
Am doar o problemă, după cum se vede. Deviez de la subiect.
Un profesor ne spunea odată că este de ajuns să stăm supăraţi, cu o faţă tristă, şi psihicul intră în consonanţă cu “aspectul fizic”, si invers, dacă suntem supăraţi, şi încercăm să râdem, chiar şi forţat şi fără motiv, starea de tristeţe dispare. Profesorul ăsta a uitat un lucru. Dacă eu sunt supărat, apoi nu am nici un chef de râs forţat. Atunci chiar m-ar crede lumea nebun.
Prin urmare, mă lasă indiferent… Şi al treilea război mondial, pe care nu-l văd nicăieri, şi marele cutremur, şi apocaLIPSA, şi şomajul, şi guvernul… Nici măcar gaura lor neagră nu mă interesează.
Noi să fim sănătoşi… 🙂

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.